Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

UK Open 2017: Michael van Gerwen slaat UK Open over

World Cup of Darts 2017 vandaag live: wedden op Nederland tegen USA

Vrijdag gaat het UK Open van start, een van de meest gerespecteerde dartstoernooien van de PDC.

Michael van Gerwen won de vorige twee edities, maar hij gaat in Minehead (Engeland) niet voor de hattrick. De Brabander ontbreekt vanwege een rugblessure.

UK Open 2017

Aan het UK Open doen liefst 128 spelers mee. Daarvan zijn er 96 toegelaten via de UK Open qualifiers, zij stonden namelijk het hoogst op de ranglijst die werd opgemaakt na zes van die evenementen. De andere 32 hebben zich geplaatst via de zogeheten Rileys Amateur Qualifiers. Ook kroegspelers en amateurs hebben dus elk jaar de kans om zich te plaatsen voor het UK Open. De totale prijzenpot bedraagt 350.000 Britse pond.

Top 32 vanaf derde ronde

De top 32 van de UK Open Order of Merit komt trouwens pas in actie vanaf de derde ronde. Zij worden elk gekoppeld aan de 32 andere spelers die dan nog resteren. Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen, Christian Kist en Benito van de Pas zullen pas in die ronde starten. De derde ronde begint vrijdag om 20:00 uur en op dit moment is het dus onmogelijk om het exacte programma te vermelden. De finale kan je verwachten op zondagavond vanaf een uur of 22.00.

Zoals gebruikelijk is bij dartstoernooien duren de partijen in elke ronde weer wat langer. In de eerste en tweede ronde gaat het om best of 11 legs, in de derde, vierde en vijfde om best of 17, in de kwart en halve finale om best of 19 en in de eindstrijd om best of 21 legs. Mighty Mike versloeg de afgelopen twee jaar Peter Wright in de finale.

Naast Van Gerwen ook Taylor afwezig op UK Open 2017

De eerste editie van het UK Open vond veertien jaar geleden plaats. Zes man deden vanaf die eerste keer tot de huidige editie mee. Het betreft Steve Beaton, Terry Jenkins, Wayne Jones, Kevin Painter, Alex Royen en James Wade. En vijfvoudig winnaar Phil Taylor dan? Die wil het dit jaar rustiger aan doen en volgend jaar mogelijk zelfs pensioneren. Dennis Smith was tot vorig jaar ook een zogeheten “ever-present”, maar hij wist zich ditmaal niet te kwalificeren.

Wedden op UK Open

Jeffrey de Graaf speelt in de openingsronde tegen Barrie Bates. De Graaf noteert @1.44 en Bates @2.75 bij 888sport. Dirk van Duijvenbod staat tegen Stuart Kellett op @1.80, zijn tegenstander op @2.00. Lees ook: wedden op darts.

Back To Top