Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

UK Open 2016: Michael van Gerwen wint finale van Peter Wright

Michael van Gerwen Premier league of Darts 2016 finale getty

UK Open 2016. Voor de tweede keer op rij heeft Michael van Gerwen het UK Open op zijn naam geschreven, met zeges op onder meer Phil Taylor en Peter Wright.

Bekijk hier het speelschema van de UK Open 2016.

De uitschakeling op het PDC Wereldkampioenschap was natuurlijk een teleurstelling voor Michael van Gerwen. Maar sindsdien heeft Mighty Mike zijn ‘normale’ winnaarsvorm weer opgepikt. Hij gaat aan kop in de Premier League of Darts, won de Dutch Masters en twee UK Open Qualifiers en nu dus voor de tweede keer op rij het hoofdtoernooi van de UK Open.

Michael van Gerwen wint UK Open 2016

De weg naar de finale was een afwisselende voor Michael van Gerwen. Via de relatief onbekende Ryan Harrington (9-5) en de qualifier Rob Cross (9-5) kwam hij in de vijfde ronde tegen Kim Huybrechts. De Belg had geen schijn van kans en mocht met 9-2 afdruipen. In de kwartfinale tegen de verrassend goede qualifier Barry Lynn was Van Gerwen niet in zijn beste vorm, maar goed genoeg voor een 10-6 overwinning.

De grootste uitdaging kwam pas in de halve finale. Toen stond hij tegenover de darter die na hem het beste in vorm is de laatste weken: Phil Taylor. The Power leek Van Gerwen een halt toe te roepen toen hij 4-1 voor kwam. Maar toen kwam Mighty Mike ‘in the zone’. Hij scoorde erg hoog, gooide sterke dubbels (waaronder een 151 checkout) en liep gauw uit naar 8-5 voor en uiteindelijk een 10-6 overwinning. Zijn gemiddelde van 107.57 was erg indrukwekkend.

Michael van Gerwen verslaat opnieuw Peter Wright

Door zijn overwinning op Taylor stond Van Gerwen tegenover dezelfde man in de finale als vorig jaar: Peter Wright. De Schot was in de halve finale te sterk voor een andere Nederlander, Jelle Klaasen. Maar Van Gerwen is van een geheel andere klasse. De Brabander gooide net zo sterk als in zijn halve finale en liet Wright nooit echt in de wedstrijd komen. Vooral de vele 180’s gaven Van Gerwen telkens het voordeel. Bij 11-4 was het pleit al beslecht en mocht Mighty Mike zijn vijfde overwinning op rij tegen Wright op zijn conto schrijven, net als de ruim 77.000 euro winstpremie.

Back To Top