Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

UK Open 2016: Michael van Gerwen favoriet boven Phil Taylor

Phil Taylor Premier league Darts 2016

UK Open Darts 2016. Michael van Gerwen mag na zijn succesvolle avond in de Premier League in Exeter meteen door naar Minehead om zijn titel in de UK Open te verdedigen.

Bekijk hier het speelschema van de UK Open 2016.

Een week na zijn wereldrecord van 123,40 gemiddeld zette Michael van Gerwen gisteren zijn uitermate sterke vorm door. Met 116,67 gemiddeld won hij met 7-2 van Peter Wright in de Premier League of Darts, waardoor hij de koppositie van de Schot overnam. Na een geweldig 2015 blijft het dus geweldig gaan voor Mighty Mike.

Live UK Open 2016 bekijken? Lees hier de mogelijkheden.

En daar is hij zelf ook blij mee. “Ik had niet meer kunnen wensen. Twee punten en een zeer resultaat tegen Wright, die zelf ook goed speelde. Ik heb op dit moment ontzettend veel vertrouwen. Het is geweldig om twee keer op een rij zo goed te spelen. Het harde werke wordt de afgelopen weken uitbetaald. Ik wil het komende week nog beter doen. Hopelijk kan ik weer zo’n wedstrijd produderen.”

Phil Taylor grootste uitdager Michael van Gerwen

Zoals bij de meeste toernooien van de PDC is Phil Taylor ook bij de UK Open recordhouder qua aantal overwinningen. Hij won 5 van de 13 edities tot nu toe. Gisteren deed The Power ook goede zaken in de Premier League door met een overtuigende 7-1 van Adrian Lewis te winnen, hoewel Jackpot zelf ook erg tegenviel. Door de zege staat Taylor op gelijke hoogte met Van Gerwen qua punten, maar tweede op legsaldo.

Michael van Gerwen UK Open 2016Taylor weet dat Van Gerwen aan het begin van elk toernooi gewoon de topfavoriet is. Ook de levende legende was onder de indruk van het wereldrecord en weet dat Van Gerwen dat zomaar kan doen op het podium. “Ik was niet verbaasd, ik weet dat hij het kan. In de Premier League zijn we met de beste tien darters van de wereld en we kunnen het allemaal. Maar Michael doet het ook echt.”

Als Van Gerwen en Taylor hun goede vorm doorzetten, strijden zij om de titel in de UK Open. De grootste outsider op basis van de laatste weken lijkt dan toch Peter Wright te zijn. Want hij verloor weliswaar van Van Gerwen gisteren, maar darters weten ook: de ene dag is de andere niet.

Back To Top