Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

UK Open 2016: Michael van Gerwen en Vincent van der Voort in vierde ronde

Vincent van der Voort UK Open 2016

UK Open Darts 2016. Michael van Gerwen mag aan de slag in de UK Open. Hij gooit tegen Rob Cross. Vincent van der Voort treft Andy Jenkins in de derde ronde.

Michael van Gerwen – Rob Cross

Michael van Gerwen staat vandaag voor zijn vierde ronde in de Coral UK Open, zoals het officieel heet. In de derde ronde waarin hij instroomde, versloeg hij simpel Ryan Harrington met 9-2. De titelverdediger heeft op het oog een goede loting gehad, want in de vierde ronde treft hij de amateur Rob Cross.

Michael van Gerwen - Rob Cross UK Open 2016Maar schijn bedriegt voor Mighty Mike, @1.01. Want zijn tegenstander heeft al erg veel laten zien deze UK Open. Rob Cross, @21.00, versloeg namelijk in de tweede ronde voormalig UK Open-finalist Wes Newton en in de derde ronde Jeffrey de Graaf. “Ik ben ‘over the moon’. Ik heb erg sterk gegooid, ging goed om met de zenuwen en voel me lekker als ik speel. Hopelijk zet dat door. Ik ga mijn best doen en proberen te winnen”, aldus Cross richting zijn partij tegen Van Gerwen.

Van Gerwen is natuurlijk ook op zijn gemak. “Ik had een paar goede finishes en ik voel me comfortabel als ik speel. Ik zit nu in het toernooi en ik voel me goed. Ik speel erg goed en ik wil nog beter spelen in de volgende ronde.”

Vincent van der Voort – Andy Jenkins

Zo dadelijk zien we ook Vincent van der Voort in actie. Ook The Dutch Destroyer stroomde in de derde ronde in. Hij boekte een simpele 9-3 zege op Dean Winstanley. In de vierde ronde staat hij tegenover Andy Jenkins, de nummer 62 van de PDC Order of Merit. In een ver verleden, in 2007, was hij nog halve finalist op het PDC WK. Daarin verloor hij met 6-0 van de uiteindelijke winnaar Raymond van Barneveld.

De Engelsman Jenkins, @3.50, overleefde zijn tweede ronde tegen Wayne Jones ternauwernood met 6-5. In de derde ronde won hij met 9-5 van landgenoot Richie Corner, slechts twee plaatsen onder hem op de Order of Merit. Op papier zou Van der Voort, @1.30, sterker moeten zijn. Maar er gebeuren gekkere dingen op zo’n groot toernooi.

Back To Top