Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Raymond van Barneveld wint – Christian Kist verliest op het WK Darts

4 Nederlanders maandag op het WK darten: The Mullet en meer

Uitslagen darts. Raymond van Barneveld heeft zijn eerste partij op het WK Darts 2017 gewonnen. Tegen een niet scherpe Robbie Green werd het 3-0. Christian Kist kon het helaas niet bolwerken tegen Brendan Dolan (3-1) en verlaat het dartstoernooi van het jaar al na zijn eerste wedstrijd.

Voor Michael van Gerwen behoort Barney tot de top 5 favorieten van het WK Darts. De Hagenees is echter als twaalfde geplaatst maar kwam gisteren sterk uit de startblokken.

Uitslagen WK Darts 2017

Helemaal tevreden was Van Barneveld niet over zijn optreden maar uiteraard was hij blij met de winst: “Natuurlijk ben ik blij. Je gooit liever iets minder en dat je toch wint. Uiteindelijk is winnen het belangrijkst, daar ben je hier voor. Je bent niet in Londen om goed te gooien en na de eerste ronde weer naar huis te gaan.”

De volgende tegenstander op het speelschema van Raymond van Barneveld is Alan Norris. Die partij laat nog wel zes dagen op zich wachten.

WK Darts Michael van Gerwen

Mighty Mike ziet zichzelf als topfavoriet voor de eindzege. Vervolgens ziet hij eerder Phil Taylor dan Gary Anderson de wereldtitel pakken. Maar landgenoot Van Barneveld moet volgens Van Gerwen niet onderschat worden: “Hij is een gevaarlijke outsider.”

Volgens Co Stompé zijn zowel Michael van Gerwen als Raymond van Barneveld eerzuchtig “Maar Van Barneveld betrekt dat puur op zichzelf om belangrijk te zijn. Om aanzien te hebben, terwijl hij aan de andere kant die roem juist ook vervloekt. Michael doet het alleen om te winnen, om vervolgens prijzen en geld in de wacht te slepen.”

De bookies van 888Sport zien Van Gerwen ook als favoriet. Kans op een finaleplaats voor Barney is inmiddels flink toegenomen als we naar de noteringen kijken: je krijgt 15.00 per ingezette euro als je die finaleplek juist voorspeld hebt. Voor het wedden op darts staan er tientallen weddenschappen voor je klaar. Op wie zet jij je geld?

Back To Top