Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Uitslagen WK Darts 2016: vier Nederlanders door naar laatste zestien

Uitslagen WK Darts 2016. Gisteren was een zeer succesvolle dag voor de Nederlanders in Alexandra Palace waar de tweede ronde van het WK Darts 2016 werden gespeeld. Er stonden vier Nederlanders aan de oche, en alle vier behaalden ze een zege op hun tegenstander om een plaats te boeken voor de derde ronde.

WK Darts 2016: Dimitri Van den Bergh 2-4 Benito van de Pas

‘s middags speelde Benito van de Pas tegen de jonge Belg Dimitri Van den Bergh. De strijd ging meteen los, Van den Berg liep meteen uit naar 2-0 voorsprong in sets. Van de Pas kwam terug naar 2-2 maar voorkwam niet dat de eerste set naar de Belg ging. Big Ben pakte de twee volgende sets maar Van den Berg kon vervolgens terugkomen tot 2-2 in sets. Van de Pas moest alle zeilen bijzetten voor de laatste twee sets die hij won en waardoor hij de derde ronde bereikt. “Wat een wedstrijd!” riep de 22-jarige Tilburger na afloop. “Ik moest er zo hard voor vechten!”

“Ik speel goed op het moment, maar ik moest echt hele goed kwaliteit tevoorschijn brengen op de juiste momenten om Dimitri te verslaan,” zei Big Ben. In de derde ronde speelt hij opnieuw tegen een jonge speler: Michael Smith, en daarover zei Benito dat hij zich moet ontspannen om zich op deze wedstrijd te kunnen concentreren. Verder dan de derde ronde kijkt hij nog niet, zei hij tegen de PDC.

Bekijk hier het programma WK Darts 2016 van vandaag!

Vincent van der Voort 4-2 Kyle Anderson

Vincent van der Voort verslaat Kyle Anderson WK Darts 2016De tweede Nederlander die de derde ronde haalde, is Vincent van der Voort. Van der Voort begon zijn partij tegen de Australiër helemaal niet goed. Hij liet zich inpakken door Kyle Anderson , stuntelde met zijn dubbels en kwam 2-0 in sets achter te staan. Toen had hij genoeg van zichzelf en zijn waardeloze spel en besloot alsnog te winnen. De knop ging om en de Noord-Hollander kon vier sets op rij incasseren.De lange Nederlanders deed dat met maar liefst negen 180’ers waarmee hij de volgende sets één voor één naar zich toetrok, vier op rij. De laatste set pakte hij met een schitterende 134 uitgooi en daarmee verzekerd Van der Voort zich van de derde ronde waarin titelverdediger Gary Anderson op hem wacht.

“Mentaal was het een heel goed optreden,” zei Van der Voort. “Terugkomen van twee sets achterstand is heel lastig, dus ik ben daarom heel blij met mezelf. Ik had het gevoel dat ik minstens een van de eerste twee sets had moeten winnen, en zo’n gevoel kan heel makkelijk met je aan de haal gaan – maar niet vandaag!” Over Gary Anderson zei hij dat het een hele goede speler is, “maar ik heb hem eerder verslagen en kan dat opnieuw doen,” aldus van der Voort

Uitslagen WK Darts 2016 – zondag 27 december

Michael Smith – Steve Beaton 4-2
Dimitri Van den Bergh – Benito van de Pas 2-4
Vincent van der Voort – Kyle Anderson 4-2
Raymond van Barneveld – Stephen Bunting 4-3
James Wade – Wes Newton 4-0
Michael van Gerwen – Darren Webster 4-0

Bekijk hier het volledige speelschema en uitslagen WK Darts 2016

Raymond van Barneveld 4-3 Stephen Bunting

Raymond van Barneveld verslaat Stephen Bunting WK Darts 2016De derde Nederlander die door is naar de laatste zestien, is de kersverse opa Raymond van Barneveld. Hij versloeg Stephen Bunting in een spectaculaire wedstrijd. Van Barneveld was net opa geworden en dat leek hem toch wat uit zijn concentratie te halen. Regelmatig schudde hij zijn hoofd, wat meestal een heel slecht teken is voor de Hagenaar. Alleen gaf hij dit keer niet op en herstelde zich keer op keer van zijn kleine inzinkingen – of afdwalende gedachten.

Maar het denken aan zijn kleinzoontje gaf hem ook kracht zei hij na afloop… En kracht had hij hard nodig tegen Bunting die geweldig stond te spelen en de ene na de andere 180 raakte, vijftien in totaal. Barney pareerde en de wedstrijd eindigde in een decider en vervolgens een tie-break in de laatste set die uiteindelijk met 6-4 door Van Barneveld werd gewonnen. “Ik denk dat dit een van de weirdste games uit mijn carrière was,” zei van Barneveld na afloop. “Hij gooide zoveel 180’ers en ik denk echt dat ik vanavond de geluksvogel was. Hij had misschien moeten winnen en ik weet dat ik mijn spel moet verbeteren, ik kan veel beter spelen dan dit”. Ook liet hij weten dat hij weinig had geslapen vanwege de geboorte van zijn kleinzoon, iets dat er behoorlijk inhakt voor de vijfvoudig wereldkampioen die aan suikerziekte lijdt. In de achtste finales treft hij Michael van Gerwen.

Live WK Darts 2016 kijken? Bekijk hier de mogelijkheden!

Michael van Gerwen 4-0 Darren Webster

Michael van Gerwen speelde een briljante partij waarbij hij een gemiddelde haalde van 109,23 en op een gegeven moment 80% van zijn dubbels raak gooide. Darren Webster stond niet slecht te spelen, maar tegen het brullende geweld van de Green Machine kon hij gewoon niets. Van Gerwen gaf uiteindelijk slechts één leg weg in de derde set die hij met 3-1 won. De overige sets gingen allemaal in 3-0 voor de Brabander.

“Ik heb een uitstekende wedstrijd gespeeld en ik ben echt heel blij met mijn optreden,” zei van Gerwen na afloop. “Het was mijn plan om meteen vanaf het begin goed te zijn en dat is me gelukt. Na dit optreden ga ik de wedstrijd tegen Raymond vol zelfvertrouwen tegemoet,” concludeerde Van Gerwen. “Alles was perfect in deze wedstrijd, maar ik moet nu vooruit kijken. Mijn ogen kijken al naar Raymond en hij weet het,” zei de Brabantse leeuw.

Back To Top