Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Uitslagen WK Darts 2016: Van Barneveld verslaat Van Gerwen

Raymond van Barneveld verslaat Michael van Gerwen WK Darts 2016

WK Darts 2016. Raymond van Barneveld kon het gisterenavond maar amper zelf geloven dat hij titelfavoriet Michael van Gerwen versloeg op het WK Darts 2016. De 48-jarige Hagenaar maakte totaal onverwacht een einde aan de droom van de Green Machine om voor de tweede keer in zijn leven wereldkampioen darts te worden. “Bizar, ik kan het niet geloven,” zei Barney na afloop.

In een spannende zevensetter rekende de Hagenaar met feilloze precisie af met zijn ruim twintig jaar jongere tegenstander nadat die de dubbel twintig miste die van Barneveld nog van de overwinning had kunnen afhouden. Barney had nog 96 staan en met een trippel-twintig en dubbel-achttien maakte de vijfvoudig wereldkampioen het af. “Dit voelt al als het winnen van de titel,” zei Van Barneveld. Maar hij vertelde ook dat hij al had voelen aankomen dat hij Van Gerwen kon verslaan, iets dat hem in het afgelopen jaar al enkele keren eerder is gelukt.
“Ik denk dat ik nog nooit zo’n wedstrijd heb gespeeld in mijn leven,” zei Van Barneveld tegen RTL7. Hij vertelde ook dat hij in de eerste set het gevoel had van “wat doe ik hier op dit podium” maar dat hij toen in zichzelf begon te geloven. “Ik speelde echt heel goed en het lijkt erop dat ik alle geluk, alle druk en alle adrenaline heb bewaard om hier te kunnen spelen. Ik ben zo blij – Ik kan niet eens beschrijven hoe dit voelt.” In de kwartfinale op 1 januari speelt Van Barneveld tegen Michael Smith.

WK Darts 2016: Geen nieuwe titel

Van Gerwen baalt natuurlijk, zo bleek ook uit zijn eerste reactie gisteren: “Het is altijd verdrietig als je verliest en dit doet extreem veel pijn… maar Raymond speelde goed en ik miste teveel belangrijke pijlen.”

Voor Van Gerwen zit het erop, en zo ook voor Benito van de Pas die roemloos ten onder ging tegen voormalig wereldkampioen bij de jeugd, Michael Smith. Hoewel hij het tempo van de jonge Engelsman goed kon bijhouden, bleef ‘Big Ben’ net iets teveel achter de feiten aanlopen en was niet in staat om een set binnen te slepen. ‘Bully Boy’ won met 4-0 en speelt –zoals eerder gezegd– in de kwartfinale tegen Raymond van Barneveld.

Programma WK Darts 2016 – 30 december

Derde ronde, vanaf 20.00 uur:
20.00 uur: Peter Wright – Dave Chisnall 4-3
21.30 uur: Alan Norris – Mark Webster 4-1
23:00 uur: Phil Taylor – Jelle Klaasen 3-4

Gary Anderson verslaat Vincent van der Voort WK DArts 2016Vincent van der Voort kreeg te maken met een sterk spelende Gary Anderson die met maar één doel voor ogen op het podium stond: zijn wereldtitel verdedigen. Tegen Van der Voort slaagde hij met vlag en wimpel voor de test. Met koele precisie raakte hij zijn dubbels en hij liet Van der Voort op geen enkel moment binnen die dan ook niet in de wedstrijd kwam en niet verder dan 11,11% van zijn dubbels raakte. Anderson gaf pas in de laatste set een leg weg, wat voor de man uit Purmerend te weinig was. Hij verloor met 4-0 en Anderson is door naar de kwart finale.

Jelle Klaasen houdt nog kans op de kwartfinale. Hij was de laatste Nederlander die nog een tweederondepartij moest spelen. Daarin nam hij het op tegen Mervyn King. De Engelse veteraan pakte de eerste set waarna Klaasen het initiatief overnam. King kwam nog terug tot 2-2 in sets, maar Klaasen herstelde zich om uiteindelijk met 4-2 in sets te winnen. In de derde ronde speelt hij tegen Phil Taylor. Die wedstrijd vindt vandaag plaats, evenals de derderondepartijen tussen Peter Wright en Dave Chisnall en die tussen Alan Norris en Mark Webster.

Wade en Lewis eenvoudig door op WK Darts 2016

Ook James Wade en Adrian Lewis hebben zich voor de kwartfinale geplaatst. Wade deed dat met een 4-1 overwinning op Jamie Caven en Adrian Lewis had met 4-0 weinig moeite met de Oostenrijker Mensur Suljovic.

Uitslagen WK Darts 2016 – dinsdag 29 december

Tweede Ronde
Mervyn King 2-4 Jelle Klaasen
Derde Ronde
Michael Smith 4-0 Benito van de Pas
James Wade 4-1 Jamie Caven
Adrian Lewis 4-0 Mensur Suljovic
Gary Anderson 4-0 Vincent van der Voort
Michael van Gerwen 3-4 Raymond van Barneveld

Back To Top