Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Uitslagen WK Darts 2016: Van Barneveld en Klaasen door naar halve finale

Eerste ronde WK Darts Raymond van Barneveld - Lourence Ilagan

WK Darts 2016. Vandaag staan er twee Nederlanders in de halve finales van het WK Darts 2016 in Londen. Raymond van Barneveld versloeg gisteren Michael Smith na een adembenemend spannend duel. Jelle Klaasen maakte een onverwacht einde aan de droom van debutant Alan Norris.

Live WK Darts 2016 kijken? Bekijk hier de mogelijkheden!

Van Barneveld begon zijn partij tegen Michael Smith niet bepaald sterk, hij had last van de kou op het podium in Alexandra Palace en hij voelde zich onrustig – wat zich vertaalde in gemiste kansen en dubbels die niet liepen. Barney, die enkele dagen terug Michael van Gerwen op fenomenale wijze uitschakelde, stond dan ook vrij snel op een 3-0 achterstand in sets. Smith leek af te gaan op de overwinning.
888-darts-odds-02-01-2016

Barney, die voor het laatst wereldkampioen werd in 2007, zette zich schrap en kon terugkomen. Hij pakte de vierde set met 3-0 en de daaropvolgende met 3-1. Ook de zesde set pakte hij met een uitgooi van 121, wat de vierde keer was. Het stond weer gelijk in sets.

WK Darts 2016: Barney boekte plek in de halve finale

De zevende set was ook voor de 48-jarige Hagenaar die daarmee voor het eerst op voorsprong kwam in de wedstrijd, maar in de achtste set kon Smith de stand weer gelijktrekken waarmee hij een decider forceerde. In die laatste kwam Smith op 2-0 voorsprong, miste een dubbel twintig voor de wedstrijd – en opnieuw kwam Barney terug naar 2-2. Ook de daaropvolgende legs waren voor Barney die daarmee zijn plek in de halve finale boekte.

In het publiek zat Klaas Jan Huntelaar om Van Barneveld aan te moedigen. Toen daarnaar gevraagd werd door de Daily Mail, vertelde Barney dat hij een kaart had geregeld voor de voetballer. “Hij was dolblij met zijn kaarten. Hij heeft me al uitgenodigd voor een wedstrijd in Duitsland de volgende keer. Robin van Persie is ook wel eens een dag bij me geweest, en ook Arjen Robben, Rafael van der Vaart – ze zijn allemaal gek op darts.

Maar hij gaf ook toe dat aangemoedigd worden door Huntelaar wel extra druk op hem legde: “Als ik het nationale elftal ga kijken, wil ik dat ze winnen. Toen Huntelaar naar de wedstrijd keek terwijl ik 3-0 achter stond, moet hij zich hebben afgevraagd “Wow, ben ik daarvoor heemaal naar hier gekomen”. Dat geeft druk, ja”.

In de halve finale speelt Van Barneveld vandaag tegen Adrian Lewis die gisteren met 5-2 won van Peter Wright.

Naast Van Barneveld ook Jelle Klaasen in halve finale WK Darts 2016

Jelle Klaasen naar halve finale WK Darts 2016Ook Jelle Klaasen heeft de halve finale bereikt. Klaasen verloor de eerste set, won de tweede en kwam op achterstand doordat debutant Alan Norris vervolgens uitliep naar een 4-1 voorsprong in sets. Klaasen herstelde zich wonderbaarlijk en pakte daarop vijf sets op rij. In de laatste set was het nog spannend omdat Norris een 2-1 voorsprong nam. Klaasen sleepte daarop tot twee keer toe een elfdarter uit het vuur waarmee hij de ontbrekende legs naar zich toe trok.

Met zijn zege is Klaasen ook de eerste darter in de geschiedenis die overleeft nadat hij Phil Taylor uit het toernooi speelde. “Ik blijf altijd in mezelf geloven en ik ben zo blij dat ik door ben,” zei Klaasen na afloop. “De laatste paar jaar heb ik geleerd om mijn beste darts te spelen als ik onder druk sta,” vervolgde Klaasen. “Ik had die twee elfdarters keihard nodig… Als ik zo kan blijven spelen als ik deze week heb gedaan, kan ik dit winnen”. Klaasen werd al eens wereldkampioen bij de BDO. Dat was tien jaar geleden, in 2006.

In de halve finale neemt Klaasen het vandaag op tegen regerend wereldkampioen Gary Anderson. De Schotse darter boekte zijn plaats in de semi’s met een 5-1 overwinning op Engelsman James Wade.

Programma WK Darts 2016 – zaterdag 2 januari

Halve finales
21:00 uur: Raymond van Barneveld – Adrian Lewis 3-6
23:00 uur: Gary Anderson – Jelle Klaasen 6-0

Bekijk hier het volledige speelschema en uitslagen WK Darts 2016

Back To Top