Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Uitslagen WK Darts 2016: Jelle Klaasen stunt tegen Taylor

Michael van Gerwen en Jelle Klaasen EK darts live

WK Darts 2016. Jelle Klaasen zich voor de tweede keer in zijn carrière geplaatst voor de kwartfinale op het PDC WK Darts 2016. De 25-jarige Nederlander was in een absolute thriller met 4-3 te sterk voor zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor.

Klaasen begon sterk aan de wedstrijd en nam al snel een 1-0 en 2-1 voorsprong in sets. Hij verzuimde echter om de set van Taylor af te pakken en een voorsprong te nemen. Bij een 3-2 en 2-2 stand miste ‘Cobra’ dubbel 18 voor de wedstrijd en moest een zevende set voor de beslissing gaan zorgen. Na een 0-2 achterstand en een matchdart voor Taylor wist Klaasen de wedstrijd alsnog te kantelen en met 4-3 in zijn voordeel te beslissen.
888-darts-odds-31-12-2015

‘’Deze overwinning voel fantastisch’’, aldus Klaasen, die vorig jaar in een soortgelijke wedstrijd verloor van de uiteindelijke wereldkampioen Gary Anderson. ‘’Ik gaf de wedstrijd bijna nog uit handen, maar hield het geloof dat ik Phil kon verslaan. Ik weet dat ik nog beter kan dan dit en hoop ook tegen Alan te gaan winnen.’’

Uitslagen PDC WK Darts woensdag 30 december

Peter Wright 4-3 Dave Chisnall
Alan Norris 4-1 Mark Webster
Phil Taylor 3-4 Jelle Klaasen

Bekijk hier het volledige speelschema en uitslagen WK Darts 2016

Geen zeventiende wereldtitel voor Taylor

Phil Taylor verslagen op WK Darts 2016De 55-jarige Taylor hoopte na de uitschakeling van rivaal Michael van Gerwen zijn zeventiende wereldtitel in de wacht te slepen, maar kwam bedrogen uit. Ondanks een matchdart op een riante voorsprong stapte de voormalig nummer één van de wereld alsnog als verliezer van het podium.

‘’Ik ben teleurgesteld dat ik kansen heb gemist, maar ik moet toegeven dat Jelle vandaag sterker was’’, vertelde een sportieve Taylor. ‘’Ik moet dit jaar snel afsluiten en dan uitkijken naar volgend jaar. Alle credits gaan naar Jelle en hij kan zomaar de nieuwe wereldkampioen worden.’’

Programma PDC WK Darts 2016 vrijdag 1 januari

14.00 uur: Jelle Klaasen – Alan Norris
16.00 uur: Gary Anderson – James Wade
20.30 uur: Raymond van Barneveld – Michael Smith
22.30 uur: Adrian Lewis – Peter Wright

Back To Top