Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Uitslagen WK Darts 2016: Anderson en Lewis in de finale

Jelle Klaasen verslagen in halve finale WK Darts 2016

WK Darts 2016. Gary Anderson heeft voor het tweede jaar op rij de finale van het WK Darts bereikt ten koste van Jelle Klaasen. Vorig jaar versloeg Anderson Phil Taylor in de finale en dit jaar krijgt hij te maken met Adrian Lewis, die zich plaatste na een overwinning op Raymond van Barneveld.

Live WK Darts 2016 kijken? Bekijk hier de mogelijkheden!

WK darts 2016: Vier wereldkampioenen in halve finale

De halve finales werden gespeeld door vier mannen die ooit de wereldtitel hadden gewonnen. In de eerste halve finale nam vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld het op tegen tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis. In de andere halve finale speelde verdedigend wereldkampioen Gary Anderson tegen Jelle Klaasen die in 2006 de wereldtitel won bij de BDO Lakeside.
888-darts-odds-03-01-2016

Grote teleurstelling voor Nederlanders

Het had een droomfinale kunnen worden waarin twee Nederlanders vochten om de wereldtitel, maar het liep anders. Beide Nederlanders werden uitgeschakeld in de halve finales. Dat was een enorme teleurstelling voor beide, maar vooral voor Raymond van Barneveld die tijdens dit toernooi enkele van zijn beste wedstrijden uit zijn carrière speelde. Eerst was er de thriller tegen Stephen Bunting en daarna de overwinning op Michael van Gerwen in de derde ronde. In de kwartfinale volgde de impressionante comeback tegen Michael Smith – maar aan de oche met Adrian Lewis was de koek op.

Bekijk hier het volledige speelschema en uitslagen WK Darts 2016

Comeback Barney blijft uit

Van Barneveld kon zijn ritme en de dubbels in zijn strijd tegen Lewis niet voldoende vinden. Jackpot pakte de eerste vijf sets op rij waarna Barney eindelijk grip op zichzelf en het spel kreeg. Hij won drie sets maar kon niet, zoals in eerdere partijen voor een complete ommekeer zorgen. Dit keer was het Lewis die de negende en daarmee laatste set met 3-1 naar zich toe trok.

Helemaal leeg

Na afloop zei Barney tegen rtl7darts “Het vergde heel veel energie van me, het trok me helemaal leeg. Ik speelde eigenlijk een verloren partij. Het was helemaal op… Uiteindelijk probeer je hier wereldkampioen te worden, maar ik sta hier met lege handen. Ik heb wel een derde plaats, maar dat telt niet.”

Negendarter voor Anderson op PDC WK Darts 2016

Gary Anderson verslaat Jelle Klaasen WK Darts 2016In de andere halve finale kreeg Klaasen het nog moeilijker. De Flying Scotsman maakte meteen in de eerste set een statement tegen zijn Nederlandse opponent die daar geen antwoord op had in de vorm van een negendarter. Het was de eerste in het toernooi en zal misschien ook de enige ‘perfecte leg’ van het toernooi blijven.

Geen enkele weerstand

Met zijn negendarter nam Anderson een extra bedrag van £15.000 mee naar huis en Klaasen bleef geïntimideerd achter en kon weinig uitrichten tegen de Schotse wereldkampioen. Anderson boekte zijn plaats in de finale met een 6-0 overwinning op de Cobra. “Hij heeft me volkomen afgedroogd. En terecht, hij speelde gewoon super – met een negendarter in de eerste set. Toen ging het moeilijk worden en hij bleef maar doorgaan,” verklaarde Klaasen hoofdschuddend tegen rtl7darts.

Back To Top