Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Uitslagen UK Open Qualifier 1: Lewis verslaat Taylor in finale

Adrian Lewis UK Open qualifier

UK Open Qualifier 1. Adrian Lewis heeft het eerste PDC ProTour Event van 2016 op zijn naam geschreven. Mede door een gemiddelde van maar liefst 110 versloeg ‘Jackpot’ landgenoot Phil Taylor in de finale: 6-2.

Voor Lewis betekent dit zijn eerste toernooioverwinning sinds bijna een jaar. Hij mag hierdoor 10.000 Britse ponden bijschrijven op de Order of Merit. Verliezend finalist Taylor moet genoegen nemen met ‘slechts’ 5.000 pond.

Lewis, die donderdag tijdens de Premier League nog afrekende met Michael Smith, begon de dag met twee ruime overwinningen op Joey Palfreyman en Ted Evvets. In de derde ronde ‘whitewashte’ hij Alan Norris, de verrassing van het afgelopen PDC WK Darts. Lewis bereikte de kwartfinale dankzij een 6-5 overwinning op Mervyn King, waarna hij zich via Rowby John Rodriguez en Peter Wright voor de finale plaatste in Wigan.

Taylor goed hersteld na Premier League Darts nederlaag

Phil Taylor UK Open QualifierVerliezend finalist Taylor had zich goed hersteld van zijn ruime nederlaag tegen Raymond van Barneveld van afgelopen donderdag. ‘The Power’ won achtereenvolgens met 6-1 van Antonio Alcinas, voormalig PDC WK-finalist Kirk Sheperd en voormalig Lakeside-kampioen Stephen Bunting. Vervolgens won de nummer drie van de wereld nog van Robert Thornton, David Pallet en John Henderson, voordat hij door zijn goede vriend Lewis werd verslagen in de finale.

Perfecte leg voor Dudbridge

Tijdens het eerste PDC Pro Tour Event werd er meteen een negendarter gegooid. PDC WK 2005-finalist Mark Dudbridge was de gelukkige in zijn derde ronde partij tegen Andy Jenkins. ‘Flash’ won deze wedstrijd nog, maar moest een ronde later zijn meerdere erkennen in James Wade.

Uitslagen UK Open Qualifier 1

Kwartfinale
Adrian Lewis 6-1 John Rowby Rodriguez
Peter Wright 6-5 Raymond van Barneveld
Phil Taylor 6-2 David Pallet
John Henderson 6-2 Michael Smith

Halve finale
Adrian Lewis 6-1 Peter Wright
Phil Taylor 6-0 John Henderson

Finale
Adrian Lewis 6-2 Phil Taylor

UK Qualifier 2: Van Gerwen hoopt op succes

Zaterdag 6 februari vindt in Wigan het tweede Pro Tour Event van 2016 plaats. Michael van Gerwen, vorig jaar briljant op de vloertoernooien, hoopt vandaag zijn eerste Qualifier toernooi te winnen. Gisteren werd de Brabander al in de vierde ronde uitgeschakeld door Dave Chisnall.

Ook de andere Nederlanders hopen vandaag een rol van betekenis te kunnen spelen. Raymond van Barneveld schopte het gisteren tot de kwartfinale, terwijl Jelle Klaasen en Jeffrey de Zwaan bij de laatste 32 werden uitgeschakeld. Alle andere Nederlanders werden al in de eerste drie rondes uitgeschakeld in Wigan.

Back To Top