Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Uitslagen Premier League Darts 2016: Van Gerwen pakt eerste punten

Michael van Gerwen Premier League Darts 2016

Premier League Darts 2016. Michael van Gerwen heeft gisterenavond zijn eerste punten binnen voor de Premier League Darts. Hij versloeg wereldkampioen Gary Anderson met 7-3. Raymond van Barneveld had een mindere avond: hij verloor met 5-7 van Peter Wright.

Premier League Darts 2016: Van Gerwen verslaat wereldkampioen

Van Gerwen heeft met zijn overwinning zijn eerste zege in de Premier League binnen. Zijn eerste wedstrijd, een week geleden, verloor hij van James Wade. “Afgelopen week was ik een beetje pover maar dit was een goed optreden en ik speelde goed vanavond,” zei van Gerwen. “Het is vooral leuk tegen Gary – hij is de Wereldkampioen en het waren de nummers een en twee in de wereld – dus dat zijn altijd grote gevechten”.

Anderson pakte de eerste leg maar Van Gerwen liep al snel en eenvoudig uit naar een 3-1 voorsprong op de Schot. Hoewel Gary Anderson nog terug kwam naar 3-4, gaf Van Gerwen zijn voorsprong niet meer weg. Anderson speelde goed, was met een score van 75% zelfs beter op de dubbels, maar steeds net te laat want MvG speelde met een gemiddelde van 111.88 en de eindstand werd 7-4. “Ik speelde een fantastische wedstrijd,” zei Van Gerwen dan ook na afloop. “Ik hoop dat ik zo kan blijven spelen tijdens de rest van het seizoen. Ik finishte goed op de goede momenten, mijn dubbels waren er en mijn scoren was er – dus het was een goede avond voor me.”

Wright eiste de winst op tegen Van Barneveld

Voor Raymond van Barneveld iep het iets minder goed in Newcastle. Hij verloor met 7-5 van Peter Wright. De Hagenaar begon sterk, kwam op 4-2 voorsprong, maar op cruciale momenten wilden de dubbels er niet in – iets waar de Schotse Wright meteen gebruik van maakte. Wright kreeg een voet tussen de deur, kwam terug en eiste de winst op.

In de openingswedstrijd was James Wade met 7-4 een maatje te groot voor Michael Smith. De jonge Engelsman verloor afgelopen week zijn eerste twee wedstrijden en daarmee bezet hij nu de laatste plaats in het klassement.

Wade twee maal in actie op Premier League Darts 2016

Omdat Robert Thornton zich had afgemeld, speelde Wade later op de avond nog een tweede wedstrijd waarin Phil Taylor zijn tegenstander was. Taylor, die een week eerder nog keihard onderuit ging tegen Van Barneveld, liet niets heel van Wade. Met een gemiddelde van 111.20 was de Oude Meester weer helemaal terug op zijn oude niveau. Wade had met 7-1 het nakijken. Na afloop bedankte hij Raymond van Barneveld, “Barney gaf me afgelopen week een schop onder mijn achterste.” Maar ook was er een impliciet compliment voor zijn tegenstander Wade: “James duwde me in dat optreden en we zaten was een stuk dichter bij elkaar dan wat de uitslag laat zien, maar ik kon het juiste tevoorschijn halen”.

Adrian Lewis trof Dave Chisnall en begon sterk. Lewis liep eenvoudig uit naar een 4-0 voorsprong, waarna Chisnall eindelijk wat meer voeten aan de grond kreeg en pakte bij 4-1 zijn eerste leg. Hij kon echter niet voorkomen dat Lewis vervolgens uitliep naar 6-2, maar wist wel de spanning erin te houden door naar 6-4 terug te komen en Lewis nog even van de winst af te houden. Lewis maakte het af met een 12-darter en pakt de winst met een eindstand van 7-4. Met zijn tweede zege op rij heeft Lewis bovendien met +9 het grootste legvoordeel en voert hij na twee weken Premier League het klassement aan.

Uitslagen tweede Premier League Darts 2016

James Wade 7-4 Michael Smith
Raymond van Barneveld 5-7 Peter Wright
Adrian Lewis 7-4 Dave Chisnall
Gary Anderson 3-7 Michael van Gerwen
James Wade 1-7 Phil Taylor

Back To Top