Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Uitslagen Players Championship Finals: Van Gerwen wint vierde titel op rij

Michael van Gerwen wint Players Championship Finals 2015

Players Championship Finals 2015. Michael van Gerwen heeft zondag zijn vierde titel op rij gewonnen. In de finale van de Players Championship Finals versloeg de 26-jarige Brabander de Engelsman Adrian Lewis met 11-6. Eerder op de avond werd de Duitser Max Hopp uitgeroepen tot de nieuwe Unicorn World Youth Champion nadat hij Nathan Aspinall met 6-5 versloeg.

Van Gerwen speelt kleine 2 miljoen bij elkaar

Van Gerwen won binnen een maand het European Championship, de World Series of Darts Finals, de Grand Slam of Darts en mag daar nu de Player Championship Finals aan toevoegen. Met zijn zege verdiende hij £65,000, omgerekend een slordige €100.000. Volgens de PDC Order of Merit staat de teller nu op £1,291,750, dat is bijna twee miljoen in euro’s die Mighty Mike de afgelopen twee jaar bij elkaar speelde.
Adrian Lewis Players Championship Finals 2015
Van Gerwen versloeg Adrian Lewis in de finale met 11-6 in legs. Voor Van Gerwen was het de tweede keer in zijn leven dat hij de Players Championship Finals won – de eerste keer was in 2013, toen hij kort daarop ook wereldkampioen werd. Het was ook zijn tweede zege in het Butlins Minehead Resort dit jaar; in maart won hij er de UK Open.

“Ik wil deze vorm gaande houden want ik speel echt heel goed”

“Ik ben echt blij dat ik deze titel terug heb, helemaal in de wolken,” zei Van Gerwen tegen de PDC. “Het was moeilijk om de winst binnen te halen maar ik ben heel blij dat ik het heb gedaan. Adrian is een fantastische speler maar ik was de betere speler in deze wedstrijd en ik wil deze vorm gaande houden want ik speel echt heel goed.”

Van Gerwen bereikte de finale door achtereenvolgens Keegan Brown in de eerste ronde te verslaan en Vincent van der Voort in de tweede ronde. Gisteren begon de dag ’s middags met de kwartfinale waarin hij Dave Chisnall met 10-7 versloeg en in de halve finale trof hij de Noord-Ierse Daryl Gurney die hij met 11-2 naar huis stuurde.

Voor Gurney was het voor het eerst dat hij zover kwam in een groot toernooi. De Noord-Ier bereikte de halve finale na een 10-5 zege op de Nederlander Benito van de Pas. In de eerste ronde had hij Kim Huybrechts met 6-2 naar huis gestuurd.

De andere twee Nederlanders werden al eerder uitgeschakeld. Jelle Klaasen ging in de eerste ronde met 6-4 onderuit tegen Gerwyn Price en in diezelfde ronde was Ian White met 6-5 te sterk voor Raymond van Barneveld. Vincent van der Voort kwam, zoals gezegd niet voorbij Van Gerwen in de tweede ronde.

Na vier overwinningen op rij is Michael van Gerwen topfavoriet voor het PDC WK Darts 2016. De favorieten volgens 888sport:

  1. Michael van Gerwen @2.25
  2. Phil Taylor @5.50
  3. Gary Anderson @7.00
  4. Adrian Lewis @17.00
  5. James Wade @19.00

Bij wedden op darten krijg je voor iedere ingezette euro bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug! Noteringen d.d. 30.11.2015.

WK Darts 2016

Voor Van Gerwen was dit zijn laatste wedstrijd in de aanloop naar het WK Darts 2016 dat op 17 december van start gaat in het Londense Alexandra Palace. Hij kan daar voor de tweede keer in zijn loopbaan wereldkampioen worden en gaat het belangrijkste toernooi van het jaar met een goed gevoel tegemoet. “Het is ongelofelijk. Ik zit in zo’n ongelofelijke run, niet alleen in dit toernooi maar ook in de toernooien hiervoor, maar ze liepen perfect voor mij. Het geeft me zoveel zelfvertrouwen, maar ik moet me nu ontspannen en me voorbereiden op het Wereldkampioenschap. Ik zal fris en fit zijn en klaar om nog een echt grote major te winnen,” aldus van Gerwen.

Uitslagen finales Players Championship Finals 2015

Kwartfinales
Mensur Suljovic 10-6 Ian White
Adrian Lewis 10-7 Simon Whitlock
Michael van Gerwen 10-7 Dave Chisnall
Daryl Gurney 10-5 Benito van de Pas

Halve Finale
Mensur Suljovic 1-11 Adrian Lewis
Michael van Gerwen 11-2 Daryl Gurney

Finale
Michael van Gerwen 11-6 Adrian Lewis

Back To Top