Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Uitslagen Finder Darts Masters 2015: Durrant en Sherrock winnaars

Voorspellingen Lakeside halve finale Glen Durrant - Scott Waites bookmakers Getty

Finder Darts Masters 2015. Glenn Durrant is gisteren winnaar geworden van de Finder Dart Masters. In de finale versloeg hij Martin Adams. Fallon Sherrock won de titel bij de dames en het toernooi voor de jeugd werd gewonnen door de Nederlander Justin van Tergouw.

Durrant zegeviert in prachtig duel tegen Adams

De finale in Egmond aan Zee werd uitgevochten tussen Glen Durrant en Martin Adams. Durrant is de huidige nummer 1 van de BDO-ranglijst en Martin Adams is drievoudig wereldkampioen en was als tweede geplaatst voor dit toernooi. Durrant. won met 5-2 in sets van Adams die het net iets te vaak bij zijn dubbels liet afweten. Adams kon alleen de tweede en de vierde set naar zich toetrekken.

Tot de setstand 2-2 wisten de mannen elkaar in evenwicht te houden, maar daarna nam Durrant de overhand. Het spel was van hoge kwaliteit en ook de 180-ers waren niet van de lucht in deze finale: 8 voor Durrant en maar liefst 13 voor ‘Wolfie’. Durrant speelde in de finale bovendien met een hoog gemiddelde van 100,89, iets dat je binnen de BDO niet vaak ziet.

Noppert strandt in halve finale

Danny Noppert, de enige Nederlander die de kwartfinales haalde, won deze met 3-0. Zijn tegenstander bij de laatste acht was de Engelsman Darryl Fitton. In de halve finale trof hij Martin Adams door wie hij met 3-1 werd verslagen.

Veel Nederlands jeugdtalent

Dat er genoeg dartstalent in Nederland is, bleek dit weekend wel in Egmond aan Zee waar in Hotel Zuiderduin de Finders Dart Youth Masters werd gespeeld, de nieuwe naam voor de Zuiderduin Masters. Aan het jeugdtoernooi waren vijf van de zes deelnemers Nederlanders en de finale was dan ook ‘all Dutch’: Justin van Tergouw uit Utrecht en Maikel Verberk uit Herpen namen het tegen elkaar op in het titelduel.

Justin van Tergouw is de regerend Winmau World Master en Justin van Tergouw heeft de WDF World Cup singles-titel in zijn bezit. De jongens waren dus aan elkaar gewaagd. Van Tergouw bleek echter beduidend sterker te spelen en trok beide sets naar zich toe, de eerste won hij met 3-1 en de tweede met 3-0.

Sherrock oppermachtig

Fallon Sherrock winnares Finder Darts Masters 2015Ook de dames konden gisteren na hun groepsfase meteen aan de finale beginnen. Titelverdedigster Anastasia Dobromyslova nam het op tegen het jonge Engelse talent Fallon Sherrock, die bovendien titelfavoriet en als eerste geplaatst was. Sherrock won meteen de eerste sets met 3-0 en dus was er geen derde set nodig en mocht de 21-jarige blondine uit Milton Keynes zich met haar 2-0 overwinning de nieuwe Finders Dart Masters kampioene noemen.

Uitslagen Finder Darts Masters 2015

Uitslagen kwartfinale
Jim Williams (WAL) 3-1 Brian Dawson (ENG)
Glen Durrant ( 5) (ENG) 3-0 Martin Phillips (WAL)
Danny Noppert (NETH) 3-0 Darryl Fitton (6) (ENG)
Tony O’Shea (ENG) 0-3 Martin Adams (2) (ENG)

Halve finales heren
Jim Williams (WAL) 1-3 Glen Durrant ( 5) (ENG)
Danny Noppert (NETH) 1-3 Martin Adams (2) (ENG)

Finale Heren
Glen Durrant 5-2 Martin Adams (In sets: 3-2 ; 0-3 ; 3-0 ; 1-3 ; 3-1 ; 3-2 en 3-0)

Finale jeugd
Maikel Verberk (NETH) 0-2 Justin van Tergouw (NETH) (in sets: 1-3; 0-3)

Finale dames:
Fallon Sherrock (1) (ENG) 2-0 Anastasia Dobromyslova (RUS)

Back To Top