Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Topspelers prepareren zich voor World Series of Darts

Stephen Bunting

In de komende weken gaat de dartssport zich promoten buiten Europa. Darts is populair in Groot-Brittannië en Nederland maar kan wel een steun in de rug gebruiken in bijvoorbeeld Azië, het Midden-Oosten en Australië.

World Series of Darts

Eerder dit jaar, eind mei, werd het startschot gegeven voor de World Series of Darts. In Dubai werd een tennisstadion omgeturnd tot dartshal en de top acht van de wereld werd vervolgens naar de Verenigde Arabische Emiraten gelokt om waarschijnlijk voor het eerst in hun leven in de open lucht te spelen.

Aan het Wereldkampioenschap Darts van de bond PDC namen begin dit jaar spelers uit 21 landen deel. De mondialisering van de sport gaat voorspoedig. Inmiddels zijn er exotische PDC-spelers als Jani Haavisto (Finland) en Charl Pietersen (Zuid-Afrika). De eerste Aziaat met een PDC-toerkaart is Royden Lam uit Hong Kong.

Michael van Gerwen in Singapore

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus krijgt de World Series of Darts een vervolg. Plaats van handeling is het Singapore Indoor Stadium. Aandacht is verzekerd gezien de komst van `s werelds beste darters Michael van Gerwen en Phil Taylor. Ook Simon Whitlock, Peter Wright, Dave Chisnall, James Wade, Raymond van Barneveld en Andy Hamilton werken gretig mee aan de promotie van hun sport.

Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 augustus staat er alweer een ander elitetoernooi op de agenda. In Perth (Australië) mogen zestien man aan de oche verschijnen. Naast het eerder genoemde achttal worden er onder meer vier Australische toppers toegelaten.

Sidney

Van donderdag 28 tot en met zaterdag 30 augustus wordt de promotiemaand afgesloten met een toernooi in Sidney (Australië). De stoet darters dat in Perth actief was keert grotendeels terug in Sidney, aangevuld met de winnaars van een kwalificatietoernooi.

Grand Slam of Darts

Het laatste grote toernooi van 2014 is het Grand Slam of Darts in november. Het opmerkelijke aan dat toernooi is dat darters van de twee rivaliserende bonden PDC en BDO welkom zijn. Inmiddels erkent iedereen dat PDC zowel aan de top als in de breedte de BDO onomkeerbaar heeft overtroffen.

De BDO kan nu als kweekvijver worden beschouwd voor de PDC. Nadat Stephen Bunting begin dit jaar het belangrijkste toernooi van de BDO won, Lakeside, stapte hij over naar de PDC. Ook de verliezend finalist Alan Norris verschijnt op het Grand Slam of Darts.

Inmiddels hebben 25 darters zich gekwalificeerd en uiteraard zijn Van Gerwen, Taylor, van Barneveld van de partij, alsook Christian Kist en Jan Dekker.

Back To Top