Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

The Unibet Masters: Michael van Gerwen op jacht naar 3e titel op rij

Michael van Gerwen

De zestien beste darters van de PDC komen aankomend weekeinde bij elkaar in het Royal Highland Centre in Edinburgh. De Schotse hoofdstad is namelijk het toneel voor de Unibet Masters. De Nederlander Michael van Gerwen, de huidige nummer één van de wereld, is samen met Phil Taylor de grote favoriet voor de titel.

Vorig jaar won de als tweede gerangschikte Taylor de eerste editie van de Unibet Masters op indrukwekkende wijze. Door maar vier legs in zijn drie laatste wedstrijden weg te geven ging hij er verdiend vandoor met de eindzege.

Michael van Gerwen – Raymond van Barneveld

Michael ‘Mighty Mike’ van Gerwen is in bloedvorm. Achtereenvolgens won de geboren Boxtelaar de World Grand Prix en het EK darts dat werd gehouden in het Duitse Mülheim. Daar versloeg hij in de halve finale nog Raymond van Barneveld. ‘Barney’, de nummer zestien in de Order of Merit, kan revanche nemen op zijn landgenoot die vorige week met 11-6 de betere was. Beide mannen staan in Edinburgh in de eerste ronde al tegenover elkaar. Helemaal kansloos is hij niet. De ontmoeting vóór die van afgelopen week ging namelijk overtuigend naar Van Barneveld, iets om vertrouwen uit te putten.

De Hagenaar mag van geluk spreken dat hij deel mag nemen aan de Unibet Masters. Hij verloor afgelopen tijd veel punten, maar met zijn plaats in de halve finales tijdens het EK darts steeg hij precies op tijd naar plek zestien op de ranglijst van dartbond PDC. En dat betekent dat het net genoeg is voor een plek tussen de grote namen.

Opvallend is dat de inbreng van de continenten Azië, Amerika en Afrika nihil is in de wereldtop. Van de zestien spelers die beginnen aan de Masters is de Australiër Simon Whitlock de enige van buiten Europa. Engeland, Schotland, Noord-Ierland, België en Nederland vullen de rest van de vijftien deelnemers. Simon ‘The Wizard’ Whitlock staat op dit moment zesde van de wereldranglijst en opent aankomend weekeinde tegen de als twaalfde geplaatste Mervyn King.

De loting van de Unibet Masters:

Middagsessie
Peter Wrigh – Justin Pipe
Dave Chisnall – Robert Thornton
Simon Whitlock – Mervyn King
Adrian Lewis – Kim Huybrechts

Avondsessie
James Wade – Brendan Dolan
Phil Taylor – Wes Newton
Michael van Gerwen – Raymond van Barneveld
Adrian Lewis – Kim Huybrechts

Back To Top