Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Terugblik Dubai Darts Masters

Phil Taylor

Het was Michael van Gerwen die zijn titel wist te verdedigen op de Dubai Darts Masters. Van Gerwen wist in de kwartfinale na een spannende wedstrijd te winnen van James Wade. In de halve finale was de Nederlander te sterk voor Adrian Lewis. De finale tussen Peter Wright en Michael van Gerwen werd met 11-7 gewonnen door Van Gerwen en daarmee wist hij zijn titel te prolongeren. Maar hoe ging het de rest van de darters af?

Raymond van Barneveld werd na zijn titel op de Premier League Darts gezien als één van de favorieten om Van Gerwen van zijn troon te slaan. In de kwartfinale trof de Hagenaar Adrian Lewis. Van Barneveld begon sterk aan de wedstrijd en pakte de eerste break in de eerste leg. Maar hierna was Adrian Lewis te sterk voor de Nederlander.

Lewis begon zijn triples te vinden en stond met de eerste pauze al 4-1 voor. Van Barneveld kwam nog terug tot 5-3, maar kreeg geen kans om aan te sluiten. Lewis gooide een 96-finish en een 80-finish en stond bij de tweede pauze met 7-3 voor. Van Barneveld kon niet meer terugkomen en verloor de wedstrijd uiteindelijk met 10-5. Adrian Lewis ging door naar de halve finale, maar hier wist hij niet te winnen van Michael van Gerwen.

Taylor had graag het toernooi gewonnen

De andere favoriet was Phil Taylor. Voor het toernooi gaf Taylor aan dat hij heel graag de beker zou willen winnen, omdat hij hem nog niet had, maar ook omdat hij het een schitterende beker vond. In de kwartfinale was Peter Wright zijn tegenstander. Phil Taylor had na zijn verloren halve finale in de play-offs van de Premier League nog niet zijn oude niveau gehaald. Ook bij de Dubai Darts Masters kon hij zijn eigen niveau niet halen. Taylor begon vrij slecht en het was Wright die al snel met 2-0 voor stond. Taylor herpakte zich en kwam terug tot 2-2. Opvallend was dat Phil Taylor in de eerste vier legs geen enkele keer een score van 140 of hoger wist te gooien. Toch ging het gelijk op, omdat Wright vergat uit te lopen. De tweede pauze werd ingegaan bij een stand van 5-5. Na de pauze wist Wright wel zijn dubbels uit te gooien en hiermee uit te lopen. Phil Taylor kreeg nog één kans om terug te komen bij 8-5, maar miste deze kans. Peter Wright won de kwartfinale van Phil Taylor en wist na een overwinning op Dave Chisnall in de finale te komen. Deze verloor hij van Michael van Gerwen.

Back To Top