Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Terry Jenkins wint Players Championship 15 in Barnsley

Terry Jenkins Players Championship Darts

Players Championship Darts. Terry Jenkins heeft zijn 52e verjaardag in stijl gevierd door het Players Championship 15 op zijn naam te schrijven. Voor ‘The Bull’, die in de finale afrekende met Peter Wright, is het zijn eerste PDC titel van dit kalenderjaar.

Jenkins begon de dag met 6-5 overwinningen op Jim Walker en Colin Lloyd, voordat hij Andy Smith trof. ‘The Pieman’ werd ook verslagen, net als Daryl Gurney en Brendan Dolan. In de halve finale stond de Engelsman tegenover Kim Huybrechts. Jenkins won deze wedstrijd met 6-4 en plaatste zich zodoende voor zijn eerste Players Championship finale van dit jaar.

Tegenstander Wright won op weg naar de finale van Steve Hine, Steve Brown, Mark Webster, Aden Kirk, Jelle Klaasen en Dave Chisnall. Ondanks zijn goede vorm kon hij de dag niet winnend afsluiten, maar dit had vooral te maken met het ijzersterke optreden van Jenkins.

Van Gerwen beste Nederlander Players Championship

Michael van Gerwen droomde er vooraf van om zijn derde Players Championship titel van dit jaar te winnen. In zijn eerste drie wedstrijden verloor de Nederlander slechts drie legs, maar hij moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Dave Chisnall, die in deze partij een gemiddelde noteerde van ruim 111.

Benito van de Pas kende met een plaats bij de laatste zestien ook een sterke dag. De Tilburger wist onder meer de winnen van oud-Wereldkampioen John Part en Simon Whitlock, voordat hij in de achtste finales werd uitgeschakeld door Van Gerwen.

Zestiende plaats Order of Merit Van Barneveld in gevaar

Raymond van Barneveld werd net als Jeffrey de Zwaan uitgeschakeld in de tweede ronde. ‘Barney’ gaat een spannende zondag tegemoet, aangezien zijn zestiende plaats op de Order of Merit in gevaar is. Zijn concurrenten Vincent van der Voort, Stephen Bunting en Justin Pipe wisten gisteren echter geen goede prestatie neer te zetten, maar hebben vandaag een nieuwe kans om Van Barneveld uit de top 16 te knikkeren.

Back To Top