Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Terry Jenkins wint Players Championship 10

Terry Jenkins

Terry Jenkins is zeker niet één van de bekendste darters op dit moment. De overwinning van Jenkins komt dan ook als een verrassing in een toernooi waar grote namen als Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Robert Thornton ook meespeelde. Op Pro Tour niveau heeft Jenkins ook al twee jaar niets weten te winnen, dit maakt deze overwinning alleen nog maar specialer voor de Engelsman.

In Players Championship 9 was het nog de Schot Peter Wright die er vandoor ging met de overwinning maar ditmaal was het Terry Jenkins. De Engelsman had redelijk wat geluk met de lotingen want hij is in geen van de partijen een grote naam tegengekomen. Zo stond hij in de kwartfinale tegenover de onbekende Dean Winstanley waar hij 6-1 van wist te winnen. In de halve finale moest Andy Hamilton het afleggen tegen Jenkins (6-5), en in de finale speelde Jenkins tegen Stephen Bunting, Bunting was misschien wel de beste tegenstander die hij tegenkwam deze avond, maar ook hij was geen partij voor Terry. Jenkins wist de finale met 6-3 te winnen.

Nederlanders komen niet verder dan de vierde ronde

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld die verreweg de beste darters waren deze avond samen met Robert Thornton en Gary Anderson wisten niet ver te komen. In de eerste ronde werd van Barneveld al met 6-5 verslagen door een andere Nederlander, Ron Meulenkamp. Michael van Gerwen kwam wat verder, maar moest het in de derde ronde afleggen tegen de uiteindelijke finalist Stephen Bunting.

De Nederlander die het deze avond het verst wist te schoppen was Mareno Michels. Michels wist het tot de vierde ronde te schoppen maar verloor daar kansloos van de Engelsman Andy Hamilton.

Back To Top