Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Taylor zet zijn zinnen op de World Darts Championship titel

Phil Taylor

World Darts Championship. Phil Taylor is terug en is van plan het Michael van Gerwen heel erg moeilijk te maken bij het wereldkampioenschap in december. Taylor wil zijn titel terug en is niet van plan om Van Gerwen een derde titel op rij te laten winnen.

Afgelopen weekend won hij de Grand Slam of Darts voor de zesde keer in het achtjarige bestaan van dit lucratieve toernooi. Van Gerwen ging in de kwartfinale al onderuit tegen de briljant spelende Kim Huybrechts en klaagde gedurende het hele toernooi al dat hij niet in vorm was. Hij heeft nog een maand om daar verandering in te brengen, want het wereldkampioenschap start al op 18 december.

Phil Taylor terug in vorm

Taylor was erg tevreden over zijn optreden op de Grand Slam en heeft het gevoel dat hij zijn vorm heeft teruggevonden. Afgelopen jaar speelde hij wisselend en vloog er bij meerdere belangrijke toernooien meer dan eens al in de eerste helft van het toernooi uit.

Het Wereldkampioenschap is waar ik nu echt naar op jacht ben,” zei Taylor. “Ik wil Michael van de top afstoten – afgelopen jaar was hij fenomenaal maar hij heeft nu wel een schietschijf op zijn rug zitten,” waarschuwde de zestienvoudig wereldkampioen. Taylor wil niet alleen de titel terug, hij aast er ook op om weer eerste te worden in de Order of Merit. Met de winst op zak van de Grand Slam – een slordige honderdduizend pond – en de Players Championship Finals die van 28 t/m 30 november in Minehead worden gespeeld, kan Taylor al een flinke sprong maken om dat doel te verwezenlijken.

Moeite om opponenten met grote verschillen te verslaan

“Ik wil de Players Championship Finals in Minehead van volgend weekend winnen, maar ik bouw nu op naar het WK Darts 2015 en ik moet me daarop concentreren en zorgen dat ik er klaar voor ben. Ik moet ook harder oefenen, want iedere keer dat ik dit (de Grand Slam of Darts; red) win, gaat iedereen beter spelen tegen mij dus ik moet nu verbeteren,” zei Taylor die tegenwoordig inderdaad meer moeite heeft om zijn opponenten met enorm grote verschillen te verslaan.

Bovendien zijn er flink wat nieuwe darters bijgekomen die geweldig spelen, zoals Keegan Brown en Stephen Bunting, maar ook een aantal van de darters die al een tijdje meedraaien met de top, lieten op het Grand Slam zien waartoe ze in staat waren: Dave Chisnall speelde een geweldig toernooi en de negendarter van Kim Huybrechts in zijn fantastische partij tegen Van Gerwen. Ook spelers als Mervyn King, James Wade en Gary Anderson spelen bijzonder sterk dit jaar en zijn allemaal kanshebbers voor een plaats in de finale van het WK Darts die op 4 januari wordt gespeeld.

Ook voor van Gerwen betekent dit dat hij echt beter moet gaan spelen, niet alleen om zijn eigen, wat ingezakte niveau weer op peil te krijgen, maar hij zal zichzelf moeten overstijgen om Taylor en de rest van het bijzonder sterk spelende veld de baas te kunnen blijven om de derde wereldtitel op rij te kunnen opeisen.

Back To Top