Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Taylor wil vooral genieten van zijn laatste WK Darts

Taylor wil vooral genieten van zijn laatste WK Darts

WK Darts 2018. Nog een week en dan barst het PDC wereldkampioenschap darts los in ‘Ally Pally’ in Londen. Het is de laatste keer dat Phil Taylor in actie komt, Michael van Gerwen blijft uiteraard de grote favoriet, maar we mogen ‘The Power’ absoluut nog niet uitvlakken.

Phil Taylor stopt na dit wereldkampioenschap met darts. Nog één keer gaat hij op jacht naar de wereldtitel. Taylor won die titel al zestien keer en is daarmee onbetwist de grootste ster die de dartssport heeft gekend – en het is nog maar de vraag of er ooit nog een speler zal zijn die daar in de toekomst bij in de buurt komt. Taylor speelt om te winnen, zo kennen we ‘The Power’.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Genieten het belangrijkste doel

Uiteraard hoopt hij zijn carrière af te sluiten met een zeventiende wereldtitel of in elk geval een plek bij de laatste vier. Maar in een interview met de PDC liet Taylor weten dat “genieten” zijn belangrijkste doel is voor zijn allerlaatste grote toerbooi.

Phil Taylor speelt zijn eerste wedstrijd tegen de 27-jarige Chris Dobey uit Bedlington. Dobey haalde een jaar geleden de tweede ronde van het WK tijdens zijn debuut nadat hij eerder in 2016 de kwartfinale van de Grand Slam of Darts had bereikt. Dit jaar bereikte hij o.a. de laatste 32 tijdens het UK Open en de laatste 16 bij de Players Championship Finals. Inmiddels staat Dobey op plaats 38 in de PDC Order of Merit.

Phil Taylor heeft niets te verliezen

Taylor onderschat zijn jonge opponent, die pas sinds 2015 binnen de PDC speelt, dan ook niet. “Het zal een grote uitdaging voor me zijn,” vertelde Taylor aan de PDC-website. Maar echt zorgen maakt hij zich niet. “Chris is met enorme stappen vooruit gegaan in de afgelopen paar jaar en wil zich laten gelden… maar ik kan heel ontspannen het podium op stappen want ik heb niets te verliezen,’ liet Taylor weten aan de vooravond van zijn afscheid. “Het is mijn laatste wereldkampioenschap en ik wil ervan genieten!”

Phil Taylor start zij laatste WK met een duel tegen Chris ‘Hollywood’ Dobey. Taylor noteert 1.17 voor de winst en Dobey 5.00.

Bekijk het WK Darts 2018 speelschema en uitslagen.

Taylor is inmiddels 57 jaar en won de wereldtitel voor het laatst in 2013. De afgelopen jaren moest hij toezien hoe Michael van Gerwen (in 2013 en afgelopen jaar), en Gary Anderson (in 2014 en 2015) de wereldtitel claimde. Rod Harrington, een vroegere nummer een van de wereld en tegenwoordig darts analyst bij Sky Sports vindt dat we Taylor nog niet mogen uitvlakken. ‘The Power’ liet dit jaar immers meerdere keren zien eerder zien dat hij het winnen nog niet is verleerd, zoals in de Winter Gardens waar hij zijn 16e World Matchplay-titel wist te pakken.

Harrington: “Ik denk niet dat we hem al af moeten schrijven”

Op de Sky Sports-website zei Harrington dat Taylor op dit moment alles heeft om zijn laatste WK te winnen. “Als je kijkt naar hoe hij dit jaar op bepaalde momenten heeft gespeeld, hij heeft Michael in twee grote finales, verslagen tijdens de World Series en het World Matchplay in Blackpool, wat iedereen zich nog wel herinnert. Ik denk niet dat we hem al af moeten schrijven, maar hij zal wel buitengewoon goed darts moeten spelen om de finale te bereiken – dat we weten we vanwege de aanwezigheid van enorm veel talent binnen het veld.” zei Harrington die in 1995 de WK-finale verloor van Taylor.

Harrington vervolgde met en analyse van de momenten waarop Taylor in de problemen komt. “Als je zijn fanatisme en vastberadenheid af en toe ziet, is het enige wat Phil moet doen ontspannen blijven en niet betrokken raken bij welk conflict dan ook. Hij gaat met pensioen, en dan ga je er op vleugeltjes uit en concentreer je je op je eigen spel. Als hij afgeleid begint te raken en boos wordt, dat is het enige moment dat ik zie dat zijn vorm in elkaar stort,” aldus Harrington.

Favorieten WK Darts 2018

Michael van Gerwen is met odds van 1.73 favoriet om zijn derde wereldtitel darts in de wacht te slepen. Maar Phil Taylor noteert maar liefst 12.00 voor zijn 17de wereldtitel! Als hij de finale haalt maar niet wint levert die voorspelling je ook nog altijd 11.00 per ingezette euro op. Uit het hoekje van Mr Green met Phil Taylor Specials staan nog enkele mogelijke ‘eindresultaten’ voor Phil, bijvoorbeeld: als Taylor er in de tweede ronde uitvliegt, krijg je odds van 6.00 en als hij in de halve finale struikelt is dat 6.50.

Ook heeft Mr Green een mogelijkheid om in te zetten op je voorspelling wie er tegenover elkaar staan in de finale. Voor Van Gerwen – Taylor zijn de odds 5.50, terwijl een finale met Raymond van Barneveld & Phil Taylor (wat eigenlijk het meest gedenkwaardige afscheid van The Power zou zijn) maar liefst 81.00 noteert bij bookmaker Mr Green. Lees meer informatie over wedden op darten.

Back To Top