Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Sydney Masters 2016: Michael van Gerwen de topfavoriet

Sydney Masters 2016: Michael van Gerwen de topfavoriet Getty

Sydney Masters 2016. De World Series of Darts reist volgende week af naar Sydney in Australië. Ook dit keer doen de grote namen binnen het circuit weer mee. Namen als Van Gerwen, Taylor en Gary Anderson zijn weer van de partij Down Under. Natuurlijk is het altijd leuk om in dit soort tropische oorden te letten op de local heroes die meedoen aan het toernooi. Zo doet oudgediende Simon Whitlock mee, kan The Wizard iets van zijn oude kunsten vertonen? Of wat te denken van Kyle Anderson, de man uit Maddington die faam vergaarde met zijn 9-darters tijdens een van zijn allereerste televisietoernooien.

Michael van Gerwen nog altijd topfavoriet

Toch zijn het naar alle waarschijnlijkheid niet deze twee namen die de dienst gaan uitmaken binnen het deelnemersveld. Op Michael van Gerwen staat namelijk geen maat dit dartseizoen. De man uit Boxtel is keer op keer weer favoriet en liet in de laatste grote finale tegen Taylor zien dat hij absoluut dé beste darter van de wereld is. Waar Phil Taylor zich zelf belachelijk maakte door provocaties en gekke trucjes om de Brabander uit zijn spel te halen, bleef deze cool en overtuigde hij wederom, hetgeen hem de titel van de World Matchplay opleverde.

Wedden op de Sydney Masters 2016

Verrassende afwezige in die finale was Gary Anderson. The Flying Scotsman lijkt de enige die, mits in goede doen, Van Gerwen af kan stoppen. Hij is dan ook met een quotering van 5.00 de nummer twee bij de favorieten, achter Van Gerwen 2.00 bij 888Sport. Bovendien ontloopt Anderson door zijn tweede plek in de Order of Merit de nummer één in het speelschema, waardoor de twee elkaar pas in de finale kunnen tegenkomen. Taylor completeert de top drie bij 888Sport met een quotering van 6.00. Een opvallende quotering is er voor Adrian Lewis, die de laatste weken toch wel weer zijn oude vorm lijkt te herpakken. Met 15.00 komt hij op de vierde plek, Peter Wright 17.00, Dave Chisnall 21.00, James Wade 23.00 en Raymond van Barneveld 34.00 maken de geplaatste acht compleet.

Back To Top