Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Sydney Darts Masters 2016: titel eindelijk voor Michael van Gerwen?

Sydney Darts Masters 2016: titel eindelijk voor Michael van Gerwen? Getty

Darten – Sydney Darts Masters 2016. Kan Michael van Gerwen een stokje steken voor een vierde titel in Sydney voor Phil Taylor? Of kan het aanstormende Australische talent Corey Cadby voor een sensatie zorgen? Zestien spelers zullen vanaf vandaag strijden om de titel Sydney Darts Master in The Star in Sidney, Australië.

Sydney Darts Masters 2016

Vandaag gaat die vierde editie van de Sydney Darts Masters van start waarin de beste acht Europese spelers van de PDC het opnemen tegen een achttal Australische en Nieuw-Zeelandse darters. Voor Michael van Gerwen is zijn eerste tegenstander de nummer één van Nieuw-Zeeland, Cody Harris, die deelneemt aan het toernooi als winnaar van de qualifier voor de Sydney Darts Masters. Raymond van Barneveld treft de Australiër Kyle Anderson in de eerste ronde.

PDC debuut sensatie Corey Cadby

Inmiddels zijn er dus drie edities van de Sydney darts Masters gespeeld en steeds bleek weer dat Phil Taylor het beste uit de voeten kan ‘down under’. De zestienvoudige wereldkampioen wil zijn Australische World Tour-titel graag prolongeren, maar krijgt in zij eerste wedstrijd meteen te maken met een lastige tegenstander. Corey Cadby is pas 21 jaar en in Australië is hij een sensatie. Hij is geboren in Tasmanië en verslaat iedereen in de Australische competitie, inclusief Loz Ryder.

Cadby nummer 1 darten Australië

Cadby won al zeven DPA Australian Grand Prix events en is nu de nummer één darten van Australië. Dit toernooi is zijn PDC-debuut. En hij mag meteen tegen de meest succesvolle darter ooit spelen in zijn eerste PDC-wedstrijd. “Het is echt heel spannend voor mij,” zei Cadby. “Phil is een legende en het is geweldig dat ik tegen hem kan spelen, ik zal alles geven wat ik heb. Om in dit toernooi te kunnen spelen is een geweldige kans voor mij en ik kan niet wachten!”, vervolgde Cadby. “Ik ga het podium op om Australië en de wereld te laten zien wat ik kan. Simon Whitlock is iemand tegen wie ik heb opgekeken en voor wie ik heb gejuicht toen ik opgroeide… en nu doet Kyle Anderson het ook en dat is fantastisch!”, aldus de jonge Tasmaanse darter.

 

Programma Sydney Darts Masters 2016

De beste Autraliër in de PDC is nog altijd Simon Whitlock die tegen Peter Wright van start gaat. Adrian Lewis speelt tegen de Nieuw-Zeelandse Rob Szabo die meerdere keren deelnam aan het PDC wereldkampioenschap en Gary Anderson. James Wade treft Rhys Mathewson, Dave Chisnall neemt het op tegen Harley Kemp en wereldkampioen Gary Anderson speelt tegen David Platt.

Eerste Ronde Sydney Darts Masters
Donderdag 18 Augustus 2016

James Wade v Rhys Mathewson
Dave Chisnall v Harley Kemp
Adrian Lewis v Rob Szabo
Phil Taylor v Corey Cadby
Gary Anderson v David Platt
Peter Wright v Simon Whitlock
Michael van Gerwen v Cody Harris
Raymond van Barneveld v Kyle Anderson
Best of 11 legs

Wedden op darts

Back To Top