Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Speelweek 14 – Premier League Darts

Op donderdag 8 mei werd de 14e ronde in de Premier League Darts gespeeld. Speelweek 14 is de één na laatste ronde van dit toernooi. In deze twee na laatste speelronde speelde de twee beste darters uit de Premier League Darts tegen elkaar. Michael van Gerwen stond tegenover landgenoot Raymond van Barneveld.

Dit was dé partij van de avond want de twee Nederlanders staan eerste en tweede in de tussenstand. Uiteindelijk was het van Gerwen die aan het langste eind trok en van Barneveld met 4-7 wist te verslaan.

De partijen

van Barneveld vs. van Gerwen

Dit was de partij van de avond. De twee beste darters van de Premier League Darts stonden tegenover elkaar en het beloofde een spektakel te worden. Taylor wist eerder die avond niet te winnen van Wright dus de eerste en tweede plaats zouden de Nederlanders behouden.

De laatste keer dat de twee elkaar tegenkwamen won de Hagenaar. Van Gerwen was dus uit op revanche en liet dit ook duidelijk merken. Hoewel de partij in het voordeel van Raymond van Barneveld begon (3-1 voorsprong) wist van Gerwen heel sterk terug te komen. Van Gerwen wist vier legs op rij te winnen. Toen van Barneveld deze reeks doorbrak stond het al 3-5. Nadat van Barneveld weer één leg wist te winnen nam van Gerwen de Hagenaar weer op sleeptouw. Het werd al gauw 4-6 en uiteindelijk sloot Mighty Mike met een 132-finish de slotset af. Het werd 4-7 in het voordeel van van Gerwen.

In tegenstelling tot de voorgaande weken werden er donderdag maar vier partijen gespeeld. Naast de spannende partij tussen de nummer één en twee werden er dus nog drie partijen gespeeld.

Anderson vs. Chisnall

De eerste partij van de avond was een partij tussen de Schot Anderson en de Engelsman Chisnall. Anderson maakt nog een goede kans op een plek in de play-offs. In deze 14 speelweek heeft de Schot zijn kans op een plaats in de play-offs alleen maar weten te vergroten.

Aan het begin van de partij ging het vrijwel gelijk op, de twee waren erg gewaagd aan elkaar. Maar toen Chisnall meerdere malen zijn dubbels niet wist te raken liep Anderson uit. Chisnall dacht nog terug te komen, maar uiteindelijk maakte Gary Anderson korte metten met de Engelsman met een 68-Finish. Anderson won de partij met 7-4.

Lewis vs. Thornton

Ook de tweede partij van de avond was een partij tussen een Engelsman, Lewis, en een Schot, Robert Thornton. Beide darters maakten geen kans meer op een plaats bij de laatste vier, er werd dus om de eer gestreden. Gedurende de hele partij wisten de darters hun eigen legs te pakken. De Schot en de Engelsman leken even sterk maar uiteindelijk wist Adrian Lewis te winnen met 7-5.

Taylor vs. Wright

Dit was naast de partij tussen de twee Nederlanders een erg spannende en belangrijke partij. De Engelsman Taylor stond derde in de tussenstand en de Schot Wright vierde. Anderson had zijn partij van Chisnall al gewonnen en Wright moest dus wel winnen om zijn vierde plek te behouden. De partij tussen Phil Taylor en Wright verliep van het begin tot het eind erg stroef. Beide darters wisten niet op de belangrijke moment te pieken. De twee konden de dubbels niet vinden en waren niet in staat de noodzakelijk legs te pakken. In de laatste leg wist Wright twee triples te gooien. Vervolgens begon de Schot het publiek op te zwiepen, dit deed hij ook al bij van Gerwen en Lewis. Lewis en van Gerwen waren hier al niet blij mee en Taylor liet ook zien dat hij dit niet kon waarderen. Toch miste Wright zijn dubbel en weer wist Taylor dit niet af te straffen. Uiteindelijk werd het dus 6-6.

Back To Top