Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

German Darts Championship 2018: Speelschema Nederlanders

German Darts Championship 2018: Speelschema Nederlanders Getty

German Darts Championship. Dit weekend wordt er gedart in Hildesheim in Duitsland, waar de German Darts Championship vandaag van start gaat. Er doen vijf Nederlanders mee: Jan Dekker, Ron Meulenkamp, Vincent van der Voort, Jermaine Wattimena, Danny Noppert en natuurlijk Michael van Gerwen.

In totaal doen er 48 spelers mee in de Halle 39 in Hildesheim en het prijzengeld bedraagt £135,000. De finale wordt zondagavond gespeeld.

German Darts Championship 2018

Michael van Gerwen is de enige Nederlander die pas in de tweede ronde hoeft te beginnen. De anderen spelen al meteen in de eerste ronde, waarvoor zich 32 qualifiers hebben geplaatst. In de tweede ronde komen daar nog de zestien spelers, waaronder dus MvG, die zich direct hebben geplaatst voor het toernooi waartegen de zestien besten uit de eerste ronde het zullen opnemen.

Internationaal deelnemersveld

Duitsland, als organiserend land, mag vijf darters afvaardigen. In de kwalificaties wisten Nico Blum, Christopher Hänsch, Max Hopp, Robert Marijanovic en Martin Schindler een plek op de German Darts Championship te veroveren.

Het veld is behoorlijk internationaal. Ook de Spanjaarden Cristo Reyes en Toni Alcinas, de Litouwse Darius Labanauskas en de Oostenrijkers Michael Rasztovits en Mensur Suljovic zijn present. Suljovic is direct geplaatst voor de tweede ronde. Peter Wright had zich eveneens direct geplaatst, maar heeft zich afgemeld. Zijn plek wordt ingenomen door Steve Beaton.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Nederlanders op German Darts Championship

De pasgetrouwde Jan Dekker is de eerste Nederlander die het podium betreedt. Hij speelt tegen de Litouwer Darius Labanauskas. Zij kwamen elkaar twee keer eerder tegen en wonnen allebei één keer van elkaar.

Ron Meulenkamp speelt tegen Richard North en ook zij kwamen elkaar twee keer eerder tegen en wonnen elk één partij.

Vincent van der Voort

Krzysztof Ratajski is de eerste tegenstander van Vincent van der Voort. Zij hebben nooit eerder tegen elkaar gespeeld, maar de kans is groot dat Van der Voort, die meestal goed presteert in de eerste ronden van dit soorten darttoernooien, deze partij naar zijn hand zal zetten.

Jermaine Wattimena treft James Wilson en ook zij hebben niet eerder tegen elkaar gespeeld. Ricky Evans wordt de eerste tegenstander voor Danny Noppert en ook zij troffen elkaar nooit eerder.

Michael van Gerwen in tweede ronde

Michael van Gerwen start in de tweede ronde en neemt het dan op tegen de winnaar uit de wedstrijd tussen de Spanjaard Reyes en de Duitse Blum. Het wordt voor de man uit Vlijmen wel weer tijd dat hij zijn reputatie als ‘Kale Sloopkogel’ weer eens gaat waarmaken.

De afgelopen maanden wist hij slechts één van de wedstrijden uit de World Tour te winnen en ook in eerdere toernooien dit jaar was hij niet altijd de sterkste. De vraag is of hij in een soort dipje zit of dat de rest van het veld gewoon sterker is gaan spelen waardoor er aan de top nu een groep spelers staat die ongeveer even sterk is.

Terry Jenkins – Ross Smith

Een andere partij om naar uit te kijken is die tussen Terry Jenkins en Ross Smith die vanavond wordt gespeeld.

We hebben niet veel gezien van Jenkins het afgelopen jaar en het is leuk hem weer eens sterk te zien spelen. Jenkins was enkele jaren geleden nog een vast gezicht op alle grotere toernooien, waar hij nooit won maar het wel altijd redelijk ver schopte. Ook was hij vijf jaar lang de man die de laatste negendarter gooide in de European Tour, tot Michael van Gerwen afgelopen voorjaar het stokje overnam.

Voorspellingen German Darts Championship

Wedden op darten? Op Jenkins vs Smith kun je live wedden bij bookmaker Mr Green. De odds voor Jenkins zijn 1.67 en een overwinning van Smith levert je 2.15 x je inleg op bij een goede voorspelling.

Ondanks het feit dat Van Gerwen niet zo sterk speelde in de World Tour, is hij de favoriet bij de bookmakers om de German Championship 2018 in de European Tour te winnen. Hij noteert 1.70 voor de hoofdprijs.

De als tweede getipte Rob Cross noteert 6.00 – een groot verschil. Mensur Suljovic, die in Duitsland bijna een thuiswedstrijd speelt, noteert 13.00. Michael Smith noteert 15.00 voor de titel.

Speelschema German Darts Championship

Eerste Ronde – vrijdag 31 augustus
Middagsessie
Andy Boulton v Josh Payne
Ted Evetts v Mark Webster
Lee Bryant v Kyle Anderson
Darren Johnson v Christopher Hänsch
Darius Labanauskas v Jan Dekker
Richard North v Ron Meulenkamp
Andrew Gilding v Max Hopp
Krzysztof Ratajski v Vincent van der Voort

Avondsessie
Martin Schindler v Justin Pipe
Michael Rasztovits v David Pallett
Jermaine Wattimena v James Wilson
Adrian Lewis v Toni Alcinas
Terry Jenkins v Ross Smith
Robert Thornton v Robert Marijanovic
Ricky Evans v Danny Noppert
Cristo Reyes v Nico Blum

Zaterdag 1 september
Middagsessie – Tweede ronde
Dave Chisnall v Evetts/M Webster
Gerwyn Price v Labanauskas/Dekker
Stephen Bunting v North/Meulenkamp
Joe Cullen v Boulton/Payne
Daryl Gurney v Johnson/Hänsch
Michael Smith v Ratajski/Van der Voort
Steve Beaton v Schindler/Pipe
Simon Whitlock v Rasztovits/Pallett

Avondsessie
Darren Webster v Evans/Noppert
Jonny Clayton v Wattimena/Wilson
James Wade v Thornton/Marijanovic
Rob Cross v Bryant/Anderson
Mensur Suljovic v Gilding/Hopp
Mervyn King v Lewis/Alcinas
Michael van Gerwen v Reyes/Blum
Ian White v Jenkins/R Smith

Zondag 2 september
Middagsessie – Derde Ronde
Avondsessie (7.15pm local time, 6.15pm BST)
Kwartfinales
Halve finales
Finale
Alle games zijn ‘best of 11 legs’.

Back To Top