Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Speelronde 12 van de Premier League Darts

Op 24 april 2014 werd speelronde 12 gespeeld in Premier League Darts 2014. Het toernooi is op 6 februari van start gegaan en op 22 mei zal de laatste ronde gespeeld worden in de O2 Arena in London.

Het prijzengeld in de Premier League Darts is £550.000 en zal verdeeld worden over de 1e tot de 10e plaats. De winnaar van dit toernooi wint een hoofdprijs van maar liefst £150.000. Genoeg redenen dus voor de darters om goed hun best te doen. Michael van Gerwen won het toernooi in 2013. Op dit moment staat hij nog steeds eerste in de tussenstand. Mighty Mike is dus goed op weg naar titelprolongatie.

Een onverwacht zware partij voor Mighty Mike

Dave Chisnall, de tegenstander van van Gerwen, staat zesde in de tussenstand. Chisnall heeft een minder grote palmares dan Adrian Lewis, de tegenstander van Raymond. Van Gerwen zou dit dus makkelijk moeten winnen, maar niets bleek minder waar. De Engelsman bleek niet voor niets bij de laatste 8 van de Premier League Darts mee te spelen. Van Gerwen stond lang achter, uiteindelijk wist hij deze achterstand toch om te draaien en won hij met 7-4. Mighty Mike zei na de partij dat hij vandaag veel beter had kunnen spelen.

Raymond van Barneveld had in de 12e speelronde met een sterke tegenstander te maken. Raymond speelde tegen Adrian Lewis. De Engelsman mag dan wel zevende staan in de tussenstand, het blijft een geduchte tegenstander. Lewis is tweevoudig wereldkampioen en won dit jaar nog de UK Open. Dat Lewis een aardig potje kan darten liet hij ook deze avond weer zien. Van Barneveld wist uiteindelijk te winnen met 7-3, maar hij kreeg de overwinning niet zomaar cadeau van de Engelsman.

Naast de twee bovengenoemde partijen werden er nog drie partijen gespeeld in deze speelronde. De uitslagen van die partijen waren:

  • Robert Thornton vs. Peter Wright: 5-7
  • Gary Anderson vs. Phil Taylor : 6-6
  • Gary Anderson vs. Robert Thornton: 6-6

Door de overwinningen van beide Nederlanders blijven zij de nummer 1 en 2 in de tussenstand. Van Gerwen staat eerste met 20 punten en van Barneveld staat vlak achter van Gerwen met 19 punten. Zowel van Gerwen als van Barneveld zijn vrijwel zeker van een plaatsje bij de vier darters die om de 1e plaats zullen gaan strijden in Londen op 22 mei.

Vooruitblikken op speelronde 13

Op 1 mei wordt speelronde 13 gespeeld in de Premier League Darts. Deze speelronde zal worden gespeeld in de National Indoor Arena te Birmingham. Van Gerwen speelt in deze ronde tegen Gary Anderson. Van Barneveld zal het in speelronde 13 wat moeilijker gaan krijgen. Hij zal uitkomen tegen meervoudig wereldkampioen Phil Taylor a.k.a. The Power.

Back To Top