Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Spannende vierde dag op Betvictor World Matchplay

Simon Whitlock

Op dinsdag 22 juli werd alweer de vierde dag van de Betvictor World Matchplay gespeeld. Met de unieke sfeer in het Engelse Blackpool is dit toernooi uitgegroeid tot één van de leukste van de PDC. Na de voorrondes konden nu de laatste zestien verder gaan met het toernooi. Op dag vier waren de eerste acht darters aan de beurt. Bij de laatste zestien zitten ook de meest bekende darters waaronder, Dave Chisnall, James Wade, Simon Whitlock, Raymond van Barneveld en natuurlijk Michael van Gerwen.

Andy Hamilton vs. Dave Chisnall

De eerste partij op dinsdagavond was die tussen Andy Hamilton en Dave Chisnall. Het begin van Chisnall was redelijk zwak, hij miste een heleboel dubbels en laat zo Hamilton op een voorsprong komen. Vanaf dit moment gaan beide darters gelijk op. Hamilton, ook wel bekend als The Hammer, wist in één van de legs zelfs een 160 finish te gooien waarmee hij op dit moment de hoogste finish heeft van het toernooi. Maar de 160 finish was niet genoeg om Chisnall af te schrikken. Hij vond het goede ritme en weet dan uiteindelijk met 10-13 van Hamilton te winnen.

James Wade vs. Richie Burnett

James Wade is al een tijdje in topvorm, Burnett was dus gewaarschuwd. Dat Wade in een goede vorm bleek te zijn was al gelijk vanaf het begin van de partij te zien. Hij loopt al gauw uit en binnen de kortste keren staat het 4-1 voor Wade. Na de eerste pauze ging de vernedering van Burnett verder, hij stond bij het ingaan van de tweede pauze al met 8-2 voor. Met een 114 finish maakt Wade de partij uiteindelijk af, hij wint met 13-2.

Michael van Gerwen vs. Ian White

Michael van Gerwen is op dit moment nog steeds de nummer één van de wereld. Ian White begint erg sterk, maar wanneer hij tops moet gooien krijgt hij hiervoor niet genoeg tijd van van Gerwen. Nadat White 6x tops mist pakt van Gerwen zijn leg. In de eerste pauze was al duidelijk wie de sterkste was deze avond, van Gerwen stond voor met 4-1.

Na de eerste pauze zet van Gerwen zijn goede vorm door. Met een 104 finish begint pakt hij meteen de eerste leg na de pauze. De laatste pauze gaat van Gerwen in met een 12-3 voorsprong, White heeft dus nog wel een paar legs weten te pakken. De laatste leg kon White nog pakken, maar hij mist net zijn 121 finish. Van Gerwen straft dit af en wint uiteindelijk met een 65 finish.

Simon Whitlock vs. Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld begint de wedstrijd met nieuwe pijlen. In eerste instantie lijken die pijlen een positieve invloed te hebben op het spel van van Barneveld. De Hagenees komt voor met 4-1, en gaat dus met een goed gevoel de rust in. Na de rust was het over met de pret voor van Barneveld, Simon Whitlock weet goed in de wedstrijd te komen en maakt van Barneveld met de grond gelijk. Bij het aanbreken van de tweede pauze staat het al 5-5. Whitlock zet zijn goede vorm door en wint uiteindelijk met 13-8.

Back To Top