Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Slecht nieuws voor de Belgen en voor Phil Taylor

Phil Taylor

Dartsnieuws. Wat Raymond van Barneveld een aantal jaren terug in Nederland los maakte met betrekking tot het darten wil in Belgie nog niet echt lukken door de gebroeders Huybrechts. Een korte update over de resultaten van de Belgen tijdens de Q-school. En slecht nieuws voor Taylor. Hij moest een toernooi verlaten maar dat zullen momenteel niet zijn grootste zorgen zijn.

Waarschijnlijk weer geen nieuwe Belgen in de PDC Pro Tour

Het wil maar niet echt lukken bij de Belgen. Waar de Nederlandse darters het ene na het andere goede resultaat boeken in de dartswereld, weten de Belgen nog steeds niet veel meer voort te brengen dan Kim en Ronny Huybrechts. Ook bij de Q-school verloopt het niet bepaald soepel. Mike de Decker en Rocco Maes moeten de eer hooghouden voor onze goede buren maar dit wil tot nu toe niet vlotten. Rocco Maes haalde gisteren nog wel de tweede ronde maar verloor daar alsnog teleurstellend met 5-2. De twee Belgen verzamelde tot nu toe dusdanig weinig punten in de Q-school dat alleen een rechtstreekse kwalificatie nog kan leiden tot een tourkaart. Die kans is echter klein gezien de tot nu toe behaalde resultaten tijdens het kwalificatietoernooi.

Phil Taylor verlaat toernooi wegens privé omstandigheden

En dan even wat minder leuk nieuws. Hoewel niet iedereen in Nederland een grote fan van Phil Taylor is, zal iedereen op dit moment met de beste darter ooit meeleven. Het gaat namelijk niet goed met de moeder van Taylor. Sterker nog, zijn moeder ligt er zo slecht bij dat Taylor halsoverkop uit Nieuw Zeeland moest vertrekken om richting Engeland te verkassen. Phil Taylor was aan het darten op de Australasian Darts King Series toen hij het slechte nieuws kreeg. Moeder Taylor kampt al langere tijd met een ernstige longinfectie en nu lijkt het een aflopende zaak. Taylor zelf reageerde: “Ik heb de afgelopen maanden veel tijd doorgebracht met mijn zieke moeder.” aldus een bedroefde Taylor. “Ik heb nu te horen gekregen dat het elk moment kan gebeuren. Ik hou van mijn familie”.

Als een teken van respect voor de zestienvoudig wereldkampioen en zijn moeder heeft de organisatie van het toernooi besloten om het toernooi niet voort te zetten. Phil Taylor zou gisteravond eigenlijk de laatste legs van het toernooi gooien.

Back To Top