Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Six Nations Cup: Nederlanders nemen zilver mee naar huis

Wesley Harms Six Nations Cup

Six Nations Cup. Terwijl de beste darters ter wereld in Wigan vertoefden, werd een niveautje lager ook op een behoorlijk niveau met pijltjes gegooid. Tijdens de Winmau Six Nations Cup namen alle Britse landen plus ons eigen Nederland het onderling tegen elkaar op om te kijken welk land het sterkste team op de been kon brengen. En hoewel namen als Phil Taylor, Michael van Gerwen en Gary Anderson druk bezig zijn met de PDC-tour, werd er ook tijdens de Six Nations Cup behoorlijk gedart.

Nederland aanwezig op Brits feestje

Ierland, Noord-Ierland, Wales, Schotland en Engeland waren de landen die op de zaterdag mochten beginnen met darten bij zowel de mannen als de vrouwen. Het Nederlands herenteam bestond uit Wesley Harms, Richard Veenstra, Danny Noppert, Michel van der Horst, en Rick Hofstra. Het Oranje vrouwenteam werd vertegenwoordigd door Tamara Schuur, Rilana Erades en Vanessa Zuidema.

Wales Six Nations Cup kampioen bij vrouwen

Zowel de Oranje-heren als wel de vrouwen wisten de halve finales te bereiken. Voor de vrouwen bleek dit ook meteen het eindstation. Engeland was met 5-1 veel te sterk voor Nederland maar wist uiteindelijk ook niet te winnen in de finale van Wales. Bij de vrouwen was het overigens Tamara Schuur die nog de eer wist te redden, zij pakte in de halve finale de enige Nederlandse leg.

Nederland mist matchdart en ziet Engeland winnen

De Nederlandse mannen deden het in de halve finale een stuk beter dan de vrouwen. Wales werd met 13-9 aan de kant geschoven. Het team onder leiding van bondscoach Hans Senders kwam nog wel met 2-4 achter maar won daarna zes legs op rij en gaven die 8-4 voorsprong niet meer uit handen. In de finale werd, net als vorig jaar, Engeland de tegenstander. De wedstrijd was er een om te onthouden. Het ging gelijk op en Nederland kreeg via Van der Horst zelfs een matchdart maar hij wist deze niet te verzilveren. Engeland kwam vervolgens op 12-12 en de 13e en beslissende leg werd uiteindelijk ruim gewonnen door de Engelsen.

Back To Top