Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Simon Whitlock wint twaalfde Player Championship van het jaar

Simon Whitlock

Zondag stond de twaalfde Player Championship van het jaar op het programma. Nadat een dag eerder Gary Anderson de elfde had gewonnen. In Coventry was het Simon Whitlock die het in de finale moest opnemen tegen James Wade.

Whitlock wist in deze finale James Wade te verslaan met 6-3. Hierdoor pakte Simon Whitlock zijn eerste titel van 2014. Voor James Wade was het ook de eerste finale van het jaar. Wade, bijgenaamd The Machine, heeft sinds oktober 2011 geen toernooi meer gewonnen.

James Wade wist in de eerste ronde maar nipt te winnen van Colin Lloyd. De Engelsman had 11 legs nodig om uiteindelijk 6-5 te winnen. Na de eerste ronde ging het wat meer lopen bij Wade. Brian Woods werd in de tweede ronde verslagen met 6-2. Robert Thornton was vervolgens de tegenstander (6-5). Rowby-John Rodriguez en Dave Chisnall werden hierna ook verslagen. In de halve finale trof Wade Michael van Gerwen. Van Gerwen had tot de halve finale alles gewonnen met grote cijfers. Zo versloeg hij Jamie Caven met 6-0 en Stuart Kellett met 6-1. In de halve finale liep niet alles volgens Van Gerwen’s plan. James Wade was met 6-4 te sterk en ging zo door naar de finale.

Simon Whitlock versloeg Matt Clark (6-1), Matt Padgett (6-2), Jamie Bain (6-4)en Ian White (6-5) om vervolgens in de halve Brendan Dolan te treffen. Brendan Dolan kon het hoge gemiddelde van rond de 100 niet bijhouden en verloor zo zijn partij met 6-5. The Wizard wist over heel de dag in Coventry een vrij goed gemiddelde te gooien. In al zijn partijen zat het gemiddelde rond de 100. Ook in de finale tegen James Wade wist Simon Whitlock een gemiddelde te gooien van 99,27. James Wade gooide in de finale een gemiddelde van 88,82. Wade kon Whitlock niet bijhouden. Simon Whitlock won hierdoor zijn eerste toernooi van 2014. James Wade wint weer geen toernooi te winnen. De Engelsman staat nu al droog sinds zijn overwinning op de UK Open in 2011. Wade wist in totaal zes televisietoernooien te winnen in zijn carrière.

Back To Top