Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Shanghai Darts Masters 2018: Michael van Gerwen favoriet

Voorspellingen Shanghai Darts Masters 2018: Michael van Gerwen favoriet bookmakers Getty

Kan Michael van Gerwen zijn Shanghai Darts Masters titel met succes verdedigen, of gaat het Gary Anderson lukken om een tweede World Series of Darts prijs op rij te pakken? Dat zijn de twee grootste vragen bij de start van dit weekendje darten in de Chinese stad Shanghai.

Voorspellingen Shanghai Darts Masters

Er doen acht topdarters van de PDC mee en zij nemen het op tegen acht Aziatische darters. De Chinese darters Xiaochen Zong, Lihao Wen, Yuanjun Liu en Chengan Liu plaatsten zich gisteren voor de Shanghai Darts Masters. Daarmee is het deelnemersveld nu helemaal bekend en weten de acht PDC-kopstukken wie vandaag hun tegenstanders zullen zijn in het Pullman Hotel Shanghai South. De andere vier Aziatische deelnemers waren al eerder bekend: Royden Lam, Seigo Asada, Lourence Ilagan en Hailong Chen.

Michael van Gerwen Shanghai

Afgelopen jaar ging Michael van Gerwen met de hoofdprijs en de titel naar huis. In de finale van een jaar geleden versloeg hij Dave Chisnall. Afgelopen week in Amerika liep het wat minder voor de Brabander. Hij ging er al af in de kwartfinale waar James Wade hem overrompelde met een 8-3 overwinning. Dit jaar begint Van Gerwen zijn campagne in Shanghai tegen de Chinese qualifier Lihao Wen, een voor ons niet echt bekende speler.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Lastige partij Gary Anderson

Afgelopen weekend won Gary Anderson de titel op het US Darts Masters, waar hij Rob Cross in de finale met 8-4 versloeg. In Shanghai neemt hij het in zijn eerste wedstrijd op tegen Royden Lam, wiens naam bekend is van andere PDC-toernooien, maar wie ook de huidige nummer één is in het PDC-klassement van de Asian Tour– en daarmee treft de Flying Scotsman op papier de lastigste van alle Aziatische tegenstanders in Shanghai.

James Wade haalde afgelopen jaar de halve finale, evenals een week geleden in de VS waar hij het Anderson behoorlijk lastig maakte. Anderson won nipt met 8-7. Dit jaar speelt Wade zijn eerste wedstrijd tegen Hailong Chen.

De Ninja uit Osaka

De regerende wereldkampioen Rob Cross is als tweede geplaatst in Shanghai en zal het vandaag opnemen tegen de Chinese qualifier Chengan Liu. Peter Wright neemt het op tegen de Ninja uit Osaka, de Japanner Seigo Asada die het onlangs goed deed in de World Cup of Darts. In de opener speelt Gerwyn Price tegen Yuanjun Liu. Daryl Gurney speelt tegen de Filipijn Lourence Ilagan, die dit jaar al twee toernooien won in de PDC Asian Tour. Michael Smith speelt tegen de Chinees Xiaochen Zong.

Weddenschappen bookmakers

Wedden op darten? Michael van Gerwen is de grote favoriet, ook bij de bookmakers. Mr Green noteert 1.67 voor de Nederlander, terwijl de als tweede geplaatste Rob Cross 7.50 noteert. Voor Gary Anderson zijn de odds voor de titel 6.50.

Voor een overwinning van Royden Lam op Anderson in zijn eerste wedstrijd is de notering 12.00. Van de Aziatische deelnemers heeft de Japanner de beste kans om de kwartfinales te bereiken. Hij noteert 7.50 voor winst op Peter Wright.

Vandaag, op vrijdag, wordt de eerste ronde van de Shanghai Darts Masters gespeeld. Morgen, op zaterdag, volgen de kwartfinales, halve finales en de finale.

Programma Shanghai Darts Masters

Vrijdag 13 juli (18.30 uur Shanghai lokale tijd)

Gerwyn Price v Yuanjun Liu
James Wade v Hailong Chen
(2) Rob Cross v Chengan Liu
(3) Peter Wright v Seigo Asada
Michael Smith v Xiaochen Zong
Daryl Gurney v Lourence Ilagan
(4) Michael van Gerwen v Lihao Wen
(1) Gary Anderson v Royden Lam
Alle wedstrijden, best of 11 Legs

Zaterdag 14 juli (18.30 uur Shanghai lokale tijd)

Kwartfinales
Halve finales
Finale
Alle wedstrijden, best of 15 legs

Back To Top