Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Shanghai Darts Masters 2017: Gerwyn Price voor Adrian Lewis

Gerwyn Price WK Darts 2021 favoriet bookmakers

World Darts Series 2017. Het zomerseizoen is voor het maken van lange reizen, ook in de dartswereld. De komende maanden wordt er volop gedart in exotische plaatse als Shanghai, Las Vegas en natuurlijk de inmiddels jaarlijks terugkerende trippel Auckland, Melbourne en Perth in Nieuw-Zeeland en Australië.

De Shanghai Darts Masters is het eerste toernooi van de World Darts Series dat komende maand wordt gespeeld. Vorig jaar werd het voor het eerst georganiseerd en Michael van Gerwen won de titel nadat hij in de finale James Wade met 8-3 versloeg.

Shanghai Darts Masters 2017

De Shanghai Darts Masters start ook dit jaar weer met zestien spelers, acht uit de PDC en acht regionale Aziatische spelers waaronder vier qualifiers die namens gastland China mogen deelnemen. Onder de PDC-spelers zijn er zes spelers automatisch gekwalificeerd en twee ontvangen een wildcard. Voor Azië doen Paul Lim uit Singapore, de Japanner Haruki Muramatsu, Royden Lam namens Hong Kong en de Zuid-Koreaan HyunChul Park mee aan de Shanghai Darts Masters, naast vier Chinese qualifiers.

Voor Nederland doen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld mee, naast Gary Anderson, Peter Wright, Phil Taylor, James Wade en Dave Chisnall. Gerwyn Price neemt de plaats in van Adrian Lewis in zowel Shanghai als Las Vegas. Lewis’ vrouw zal deze zomer bevallen van een baby en Lewis wil daarbij aanwezig zijn en heeft zich daarom afgemeld voor beide toernooien in juli.

Gerwyn Price opkomend darts talent

Welshman Gerwyn Price is een van de opkomende talenten binnen de PDC. In maart maakte hij al indruk tijdens de UK Open waar hij tweede werd en afgelopen maand maakte hij zijn World Series of Darts-debuut tijdens de Dubai Duty Free Darts Masters, waarin hij de halve finales bereikte waarin hij strandde tegen Van Gerwen. Gokken op darts GettyIn de World Cup of Darts speelde hij met Mark Webster als team Wales. Ze werden tweede nadat ze de finale van het Nederlandse duo Van Gerwen en Van Barneveld verloren.

PDC-voorzitter Barry Hearn vindt een plek voor Price in deze komende twee World Tour-wedstrijden meer dan verdiend. “Gerwyn beleeft een geweldig jaar en is echt bezig zichzelf op het wereldtoernooi te vestigen,” zei hij. “Zijn optreden tijdens het afgelopen jaar, vooral bij de UK Open, Dubai Darts Masters en World Cup of Darts en door het winnen van zijn eerste ranking events, laten zien dat hij een plek bij de elite verdiend.”

PDC US Masters in Las Vegas

Omdat Price in juli de plek inneemt van Lewis, mag hij aan beide World Series of Darts-wedstrijden deelnemen, samen met Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Gary Anderson, Peter Wright en Phil Taylor. In Shanghai wordt het zestal aangevuld door James Wade en Dave Chisnall en in Las Vegas door Daryl Gurney en Max Hopp. Die laatste twee zullen hun debuut beleven in de World Series of Darts tijdens in de PDC U.S. Masters in Las Vegas.

De PDC US Masters in Las Vegas wordt dit jaar voor het eerst gespeeld en belooft nu al een succes te worden, want bijna alle kaarten zijn al verkocht en er wordt nu al gewaarschuwd dat het lastig wordt om nog een hotel te vinden. In Las Vegas doen er acht Amerikaanse en Canadese darters mee die zich een dag eerder, op 13 juli, kwalificeren tijdens het Noord-Amerikaanse Kampioenschap. Een dag later nemen ze het dan op tegen de acht spelers uit Europa en krijgt ook Amerika te maken met het fenomeen Michael van Gerwen. Het wordt een Las Vegas zonder ‘Jackpot’, dat dan weer wel…

Agenda World Series of Darts in juli en augustus 2017

6-7 juli – Shanghai, China: Shanghai Darts Masters
14-15 juli – Las Vegas, USA: U.S. Darts Masters
11-13 augustus – Auckland New-Zealand: Auckland Darts Masters, with TAB & Burger King
18-20 augustus – Melbourne Australia: Melbourne Darts Masters
25-27 augustus – Perth Australia: TABtouch Perth Darts Masters

Back To Top