Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma Shanghai Darts Masters 2017: Michael van Gerwen – Phil Taylor

Taylor wil vooral genieten van zijn laatste WK Darts

Shanghai Darts Masters 2017. Michael van Gerwen is indrukwekkend van start gegaan op de Shanghai Darts Masters. Hij won zijn openingswedstrijd tegen Hai Long Chen met 6-0, met een 170-finish in de vijfde leg en een gemiddelde van maar liefst 112.70. Daarmee gaf de verdedigende Shanghai Darts Master een duidelijk visitekaartje af. MvG wil dit World Series event winnen.

Van Gerwens volgende tegenstander wordt Phil Taylor tegen wie hij de kwartfinale speelt. Taylor beleefde ook een goede start in Shanghai door met 6-1 te winnen van de Zuid-Koreaan Hyun Chul Park. Taylor ging meteen goed van start en won de eerste twee legs. Park pakte de derde leg, maar kon daarna geen potten meer breken bij Taylor die hem geen ruimte bood voor meer. Taylor haalde een gemiddelde van 104.21, en dat is redelijk hoog in een partij tegen een speler die je nauwelijks kent.

Shanghai Darts Masters 2017

Er zijn ook maar weinig wedstrijden waarin darters van over de hele wereld elkaar kunnen tegenkomen. Tot voor kort was het WK darts zo’n beetje het enige toernooi waarin dat kon, en met de World Series hoopt de PDC de sport globaal op een hoger plan te krijgen, zodat internationale competities ook echt competities zijn, en de niet-Europeanen er niet zoals nu al in de eerste ronde uitvliegen.

Taylor gaf aan dat hij, ondanks zijn monsterzege, best moeite had met zijn Koreaanse opponent. Park speelt tegenwoordig vooral ‘soft tip darts’, een variant van het spel met plastic dartsbord met gaten en elektronica, en pijltjes met plastic punten – waardoor het een beetje aan MiniSteck voor gevorderden doet denken. De bullseye raken doet Park dan ook goed. “Ik wist van te voren vrijwel niks over mijn tegenstander,” zei Taylor. “Maar hij maakte indruk op me, en hopelijk zien we meer van hem. Ik wordt niet zo snel meer zenuwachtig, maar toen hij de bullseye won, maakte ik me wel een beetje zorgen,” aldus Taylor.

Michael van Gerwen – Phil Taylor

Michael van Gerwen heeft iets recht te zetten na een aantal mindere wedstrijden. Hij verloor het vorige World Series Event in Dubai van Gary Anderson die er met de titel en de hoofdprijs vandoor ging. Taylor wil ook graag winnen, het is zijn laatste jaar als professioneel darter. Maar van Gerwen is niet van plan om Taylor iets te gunnen. “Ik heb vanavond fenomenaal gespeeld en ik dat moet ik morgen tegen Phil ook weer doen,” zei Van Gerwen. Ik heb altijd goeie wedstrijden tegen Phil maar mijn optreden vandaag is een boodschap voor de rest en het geeft me ook heel veel zelfvertrouwen”.

Gary Anderson – Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld begon zijn campagne in Shanghai eveneens met een 6-0 overwinning waarbij de Chinese qualifier Cheng An Liu het onderspit delfde. Een opmerkelijke zege, want Barney had nieuwe dartspijltjes die hij voor het eerst in een wedstrijd uitprobeerde. Zijn volgende tegenstander wordt Gary Anderson en dat wordt een veel lastiger opponent. Anderson speelde ook tegen een Chinese qualifier, Wei Hong Li, die eveneens met 6-0 werd verslagen waarbij de Schot tot een gemiddelde van 108.65 kwam en heel sterk in zijn dubbels zat. “Gary is een van de best spelers ter wereld, dus voor morgen moet ik nog wel oefenen met de nieuwe pijlen” zei Van Barneveld. “6-0 is een geweldige uitslag, ik kan het niet beter doen dan dat en dus is het een goede start van het toernooi voor mij.”

Peter Wright – James Wade

Ook Peter Wright deed een whitewash waarvan de Japanner Haruki Muramatsu het slachtoffer werd. Wright haalde een gemiddelde van 106.09. Muramatsu is niet de minste, hij wist ooit de kwartfinale in de World Cup te halen. Wright treft James Wade in de kwartfinale, en ook Wade deed dat na een whitewash. Zijn tegenstander was de piepjonge Chinese qualifier Xiao Chen Zong, een 19-jarig talent waarvan we in de toekomst zeker nog gaan horen. Dave Chisnall won met 6-1 van de Singaporese veteraan Paul Lim. Zijn tegenstander wordt Gerwyn Price, die met 6-2 won van Royden Lam uit Hong Kong.

Favorieten darts bookmakers

Wedden op darten? Van Barneveld noteert 3.00 om te winnen van Gary Anderson (1.62). Barney is echter goed in vorm en zijn nieuwe pijltjes lijken net zo scherp te zijn als hijzelf. Taylor droomt van een overwinning op Van Gerwen en noteert 3.95 – waar Van Gerwen 1.25 heeft staan. Voor de titel noteert Mike 1.75, Anderson 4.50 en Peter Wright, die de afgelopen weken en maanden een enorme sterke vorm laat zien, noteert 6.50 voor de titel Shanghai Darts Master. De finale zou heel goed een onderonsje tussen Van Gerwen en Wright kunnen worden.

Uitslagen eerste Ronde Shanghai Darts Masters

Gerwyn Price 6-2 Royden Lam
Raymond van Barneveld 6-0 Cheng An Liu
James Wade 6-0 Xiao Chen Zong
Phil Taylor 6-1 Hyun Chul Park
Dave Chisnall 6-1 Paul Lim
Peter Wright 6-0 Haruki Muramatsu
Michael van Gerwen 6-0 Hai Long Chen
Gary Anderson 6-0 Wei Hong Li

Programma Shanghai darts

Vrijdag 7 juli 7 (12:30 uur NL’se tijd)
Kwartfinales
Gary Anderson – Raymond van Barneveld
Gerwyn Price – Dave Chisnall
Michael van Gerwen – Phil Taylor
Peter Wright – James Wade

Alle wedstrijden vandaag: Best of 15 legs.

Halve Finales
Anderson/Van Barneveld – Price/Chisnall
Van Gerwen/Taylor – Wright/Wade

Finale
..-..

Back To Top