Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Scott Mitchell is de grote winnaar van Lakeside Darts 2015

Scott Mitchell Lakeside Darts 2015

Finale Lakeside darts 2015. In een ware thriller heeft Scott Mitchell het BDO Lakeside Darts 2015 op zijn naam geschreven. De 44-jarige Engelsman was in de finale met 7-6 te sterk voor Martin Adams, die hierdoor op drie titels blijft steken.

‘Scotty Dog’ leek aan het begin van de finale weinig last van zenuwen te hebben en won de openingsset met gemak. Adams stelde snel orde op zaken en nam een 2-1 voorsprong, waarna kloof tussen de twee darters nooit meer dan één set werd. Uiteindelijk was het Mitchell, die in de twaalfde set al een matchdart onbenut liet, die de dertiende en beslissende set met 3-1 in legs wist te winnen.

Mitchell debutant op Grand Slam of Darts

Naast de beker mocht Mitchell de cheque van 100.000 pond in ontvangst nemen. Met deze overwinning is Scott Mitchell ook verzekerd van deelname aan de Grand Slam of Darts 2015, het toernooi waar zowel spelers van de BDO als de PDC in actie komen.

Runner-up Martin Adams krijgt 35.000 pond op zijn rekening gestort. ‘Wolfie’ moet opnieuw een jaar wachten tot dat hij mogelijk weer de sterkste is in de Lakeside Country Club. De 58-jarige Engelsman verloor de finale in 2005 van Raymond van Barneveld, maar was in 2007, 2010 en 2011 wel de beste darter van de BDO.

Ashton prolongeert damestitel op Lakeside

Het damestoernooi van Lakeside darts 2015 is gewonnen door Lisa Ashton. The Lancashire Rose was in de finale te sterk voor de pas 20-jarige Fallon Sherrock, die haar eerste WK Finale speelde. Het werd 3-1 in sets voor de ervaren Ashton.

Hoewel Ashton als grote favoriet aan de finale begon, was ze in tegenstelling tot Sherrock niet geplaatst in Frimley Green. Ashton ging sterk van start en nam al snel een 2-0 in voorsprong in sets. Sherrock slaagde er nog in om de derde set te pakken, maar kon niet voorkomen dat Ashton op 3-1 kwam en hiermee haar tweede Lakeside titel won.

Back To Top