Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Schotse finale in Players Championship 11

Robert Thornton

Afgelopen weekend, op 13 juni, werd in het Engelse Coventry de Players Championship 11 gespeeld. In de Ricoh Arena waren het twee Schotten die in de finale tegenover elkaar stonden. Robert Thornton, die eerder die dag nog Raymond van Barneveld had verslagen stond tegenover Anderson. Uiteindelijk was het de laatst genoemde die het meest uit de finale wist te halen. Dit toernooi was ook gelijk één van de kwalificatietoernooien voor de European Darts Open.

Anderson verreweg de sterkste

Gary Anderson, de winnaar de van deze 11e Players Championship, was in alle voorgaande rondes duidelijk de sterkste. Alleen tegen John Part, wereldkampioen in 1994, had Anderson het even lastig. Anderson is zeker geen kleine in de dartwereld en dat liet hij duidelijk merken aan de rest van zijn tegenstanders. Anderson wist met 6-1 van Colin Lloyd te winnen vervolgens was hij met een 6-2 overwinning te sterk voor Daryl Gurney, maar in de volgende ronde stond hij tegenover John Part. Part verloor uiteindelijk maar wist het de Schot erg moeilijk te maken. Anderson won uiteindelijk nipt met 6-5. Na Part won Anderson met 6-2 van de Australiër Whitlock, 6-0 van Terry Temple, Joe Shepherd 6-2, Steve Brown 6-2, Wayne Jones 6-2, Raymond van Barneveld 6-2, Ronnie Baxter 6-2 en uiteindelijk won hij de halve finale met 6-4 van Ronny Huybrechts.

Toen Anderson de finale had bereikt ging het maar eventjes gelijk op tussen de Anderson en Thornton. Na een 180’er en 11 scores boven de 140 bleek Anderson ook hier weer duidelijk de betere te zijn. Met een finish van 144 won Anderson het toernooi met 6-2.

Nederlanders waren goed, maar niet goed genoeg

De Nederlanders deden het in Coventry ook redelijk, vooral Benito van de Pas viel op. Benito draait nog niet zolang mee in het PDC circuit maar weet langzamerhand goed naam te maken. Van de Pas wist in de aanloop naar de kwartfinales, waar hij uiteindelijk strandde, Andrew Gilding, Jim Walker, Brendan Dolan en Kevin Painter te verslaan. In de kwartfinale stond Benito tegenover Joe Cullen waar hij met een gemiddelde van 97 net tekort kwam tegen de Engelsman die een gemiddelde van 100 gooide.

Van Gerwen en Van Barneveld, kersverse winnaars van het WK voor teams, kwamen minder ver. Beide darters wisten de vierde ronde te bereiken waar van Gerwen verloor van de Belg Ronny Huybrechts en van Barneveld van de uiteindelijke finalist Robert Thornton.

Back To Top