Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Robert Thornton wint World Grand Prix 2015

Robert THornton World Grand Prix Darts 2015

World Grand Prix 2015. Het is Michael van Gerwen niet gelukt om zijn hattrick in Dublin te complementeren. In een fantastische finale ging de 26-jarige Nederlander onderuit tegen Robert Thornton. Het werd 5-4 voor de 48-jarige darter uit Schotland.

Voor het eerst in de geschiedenis van het World Grand Prix Darts moest een beslissende set voor de beslissing zorgen. Dit geeft aan dat het niveau tussen ‘MvG’ en Thornton enorm dicht bij elkaar lag. De Schot profiteerde in de laatste set van missers van Van Gerwen en besliste de finale in zijn voordeel.

World Grand Prix 2015: ‘Dit is ongelooflijk’

De trotse winnaar was uiteraard erg blij met zijn prestatie. “Dit is ongelooflijk, absoluut waanzinnig. Dit is de manier om een toernooi te winnen. Michael liet zien waarom hij op dit moment de nummer 1 van de wereld is’’, aldus ‘The Thorn’.

‘’Toen we de laatste set in gingen, wist ik dat ik zou winnen als ik mijn eigen legs zou winnen. Mijn vrouw zegt dat ik een kleine pitbull ben met het hart van een leeuw. Ik geef nooit op en blijf knokken tot het einde. Michael gaf vol gas, maar miste een paar finishes en ik bleef strijden.’’

‘’Ik versloeg Phil Taylor in de finale van de UK Open toen hij de allerbeste was en vanavond heb ik Michael geklopt. Dit is zo lekker en het toont maar weer eens aan dat je nooit op moet geven. Ik kijk uit naar de volgende toernooien, maar hier heb ik van genoten. Het is een geweldig toernooi’’, besloot Thornton, die 100.000 Britse ponden mag bijschrijven op de Order of Merit.

Van Gerwen baalt na nederlaag

Topseed Van Gerwen was erg teleurgesteld na afloop van de finale. Scorend deed de Nederlander het prima, maar bij het uitgooien liet hij te veel steken vallen. ‘’Ik heb te veel kansen gemist’’, was dan ook de eerste logische reactie.

‘’Het was een geweldige finale, maar ik heb niet gewonnen en daar ben ik kapot van’’, aldus Van Gerwen. ‘’In deze fase van het toernooi kan je je dat niet permitteren. Robert is een vechter en geeft nooit op. Hij heeft het verdiend om te winnen. Maar ik zal sterker terugkomen.’’

Win 2 kaarten voor het European Championship Darts

Wil jij live aanwezig zijn op de finaledag van het EK Darts 2015 in Hasselt? Doe dan mee met onze win actie en maak kans op 2 kaarten voor het European Championship Darts of bestel zelf je kaarten.

Back To Top