Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Robert Thornton wint het zevende PDC Player Championship

De Schot Robert Thornton heeft in Wigan het zevende PDC Player Championship op zijn naam gezet. Thornton liet afgelopen week in de Premier League Darts al zien dat hij in vorm was en dat gaf hij nu een vervolg. In de finale was hij te sterk voor Keegan Brown. Het zevende PDC Player Championship kan gezien worden als een Schots feest, aangezien er drie Schotten in de halve finale stonden: Robert Thornton, Peter Wright en Gary Anderson.

De tegenstander in de finale was Keegan Brown. De 21-jarige Engelsman wordt al jaren als talent beschouwd en liet tijdens het PDC Player Championship zien dat dit zijn jaar gaat worden waarin hij doorbreekt. Hij liet zich dit jaar al een aantal keer op een positieve manier zien. Zijn hoogtepunt van het seizoen tot nu toe is zijn finaleplaats van het jeugd-WK, die wordt gespeeld op de play-off avond van de Premier League of Darts.

In de halve finale wist Keegan Brown zelfs Peter Wright te verslaan, de finalist van het World Championship. Ook in de finale kon hij goed weerstand bieden aan Robert Thornton. Hij begon zeer goed door Thornton gelijk te breaken. Hierdoor kwam Brown op een 2-0 voorsprong. Robert Thornton herstelde zich uitstekend, mede door twee 180-ers, en kwam terug tot 2-2. Pas in de negende leg was er weer een break, voor Thornton. Hij kon deze break niet lang vasthouden, want de leg erna brak Brown alweer terug. In de laatste leg van de wedstrijd miste Brown 4(!) matchdarts. Dit kwam hem duur te staan, want Thornton gooide uiteindelijk wel raak en won het zevende PDC Player Championship.

Back To Top