Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Robbie Green wil afscheid nemen met Lakeside titel

Robbie Green

Lakeside WK Darts 2015. Robbie Green staat aan de vooravond van zijn laatste BDO World Darts Championships. De 40-jarige Engelsman maakte onlangs bekend dat hij na afloop van Lakeside darts 2015 de overstap gaat maken naar de concurrerende dartsbond, de PDC.

De huidige nummer zestien van de wereld wil graag afscheid nemen van de British Darts Organisation met zijn eerste WK-titel. Ondanks zijn lage klassering is de vorm wel aanwezig bij ‘Kong’. Hij won dit jaar namelijk het Schotland Open, het Gwynedd Open en bereikte de laatste zestien bij de Grand Slam of Darts.

Kijkend naar zijn laatste optredens is een plaats in de finale een logisch vervolg op Lakeside. Sinds het WK Darts 2012 komt de Engelsman namelijk steeds een ronde verder. Tijdens de editie van 2014 verloor Green in de halve finales met maar liefst 6-1 van de latere winnaar Stephen Bunting, die momenteel in de kwartfinale van het PDC WK Darts 2015 staat.

Green niet bij topfavorieten Lakeside 2015

Hoewel de 40-jarige Green graag met een grote toernooizege afscheid wil nemen, verwachten de kenners niet dat hij een rol van betekenis gaat spelen op het komende WK Darts. De Engelsman komt namelijk niet voor in het rijtje van topfavorieten voor de titel op Lakeside 2015.

De bookmakers verwachten dat de titelstrijd dit jaar gaat tussen Alan Norris, James Wilson en oudgediende Martin Adams. Van deze drie darters weet alleen ‘Wolfie’ hoe het voelt om het WK Darts te winnen, de 58-jarige darter uit Deeping St. James won het toernooi namelijk in 2007, 2010 en 2011.

Lakeside 2015

Het BDO Lakeside Darts Championships 2015 wordt van 3 januari tot en met 11 januari 2015 gespeeld in de Lakeside Country Club in het Engelse Frimley Green. Het BDO WK Darts bij de heren werd vorig jaar gewonnen door Stephen Bunting en bij de dames is Lisa Ashton de titelverdedigster.

Back To Top