Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Live: Richard Veenstra in 2de ronde Lakeside tegen Geert de Vos

WDF WK darts Lakeside

Vanavond speelt Richard Veenstra in de tweede ronde van Lakeside 2018 tegen Geert de Vos. Het is de slotpartij van de avondsessie en de verwachte aanvangstijd is circa 23:00 uur.

Woensdag moesten twee Nederlanders afscheid nemen van het officieuze wereldkampioenschap van de bond BDO. Danny Noppert ging tegen Mark McGeeney onderuit met 4-1. De Engelse nummer één van de BDO-ranglijst had zijn niveau ten opzichte van de eerste ronde voldoende opgekrikt, terwijl Noppie telkens onder druk werd gezet in de legs die hij begon. In acht van die tien legs werd de Fries gedwongen om binnen vijf beurten (vijftien pijlen) te finishen. Dat ging dus te vaak fout. ’s Avonds verloor Willem Mandigers van Wayne Warren met 2-4.

Lakeside 2018 – Richard Veenstra

Richard Veenstra, halvefinalist van het BDO WK Darts in 2016, gaf in zijn eerste partij tegen Kyle McKinstry een 2-0 voorsprong uit handen. In de derde set dropte zijn gemiddelde naar 81, een wel erg forse inzinking. Geert de Vos versloeg Derk Telnekes met 3-1. Ook hij had een forse dip in set drie (80,5) maar wist die nog wel te winnen, waarna de vierde set nog slechter ging, maar ook dat werd niet afgestraft. Kortom, zoals vaker in deze fase van Lakeside: degene met de minste dips kan de kwartfinale bereiken.

De als zesde geplaatste Belg Geert de Vos is een vaste gast op Lakeside. Sinds 2012 is hij van de partij in Frimley Green, pas vorig jaar leverde zijn trip ook wat op, toen hij pas in de kwartfinale strandde. Het voorlopige hoogtepunt in zijn loopbaan is de finale van de BDO World Trophy in 2015.

Justin van Tergouw – Killian Heffernan

Een leuk voorafje, als beginpartij van de middagsessie, is de jeugdfinale tussen Justin van Tergouw en Killian Heffernan. De 17-jarige Van Tergouw uit Utrecht is de titelhouder en zijn uitdager is de Ierse knaap Killian Heffernan, waar hij in oktober 2017 bij de WDF World Cup Youth met 5-1 van won.

Wedden op Lakeside? Geert de Vos is favoriet op 1.73 en Richard Veenstra noteert 2.10. Gezien de verwachte inzinkingen ligt een lange partij voor de hand. We tippen over 5,5 sets op 1.52 bookmaker Mr Green.

Programma BDO WK Darts vandaag

volledig: speelschema WK Darts 2018

Middagsessie
Jeugdfinale: Justin van Tergouw – Killian Heffernan
Jim Williams – Conan Whitehead

Avondsessie
Martin Phillips – Michael Unterbuchner
Geert de Vos – Richard Veenstra

Zie hier de live streams van vandaag: Live darts kijken

Back To Top