Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Raymond van Barneveld tegen Adrian Lewis en Benito van de Pas tegen Jenkins

Players Championship Super Series van start met Barney

Vandaag worden er vier partijen gespeeld in de tweede ronde van de World Grand Prix. In een hotel te Dublin zal Raymond van Barneveld in de slotpartij de pijltjes kruisen met Adrian Lewis. De avond wordt om 20:00 uur (NL tijd) geopend door Benito van de Pas tegen Terry Jenkins.

De World Grand Prix heeft de eerste schifting voltooid. Daardoor zijn er nog zestien darters over in het toernooi en daarvan hebben er drie een Nederlands paspoort op zak. Zowel Van de Pas als Van Barneveld wonnen hun eerste partij in straight sets: 2-0. Michael van Gerwen versloeg Steve Beaton met 2-1.

Terry Jenkins – Benito van de Pas

De 23-jarige Van de Pas, bijgenaamd Big Ben, verschijnt sinds begin 2014 zo af en toe op de grote toernooien van de bond PDC. Een doorbraak zat er nog niet tussen en zijn beste resultaat op die zogeheten majors is de kwartfinale op de Players Championships Finals in 2015. Ook in de categorie daaronder, de zogeheten tv-toernooien die dus live worden uitgezonden, zat er nog geen heel opvallende prestatie tussen voor de Tilburger. Misschien wordt de World Grand Prix zijn moment.

Jenkins heeft viermaal tegen Van de Pas gespeeld en won de helft van de partijen. De 52-jarige “Bull” stond vijf jaar geleden in de halve finale van het WK Darts. Sinds de finale van het EK Darts in oktober 2014 is Terry Jenkins ook geen smaakmaker meer geweest op een major.

Adrian Lewis – Raymond van Barneveld

Dit is dan toch wel een partij van een andere orde. Barney is immers vijfvoudig wereldkampioen darten en Lewis speelde begin dit jaar nog in de eindstrijd van het WK, nadat hij in 2012 en 2011 al tot ’s werelds beste werd gekroond. Al 52 keer speelden de veteranen tegen elkaar en dertig keer kwam Raymond van Barneveld als winnaar uit de strijd. Op grote evenementen staat Jackpot echter 6-4 voor.

We moeten eerlijk zijn: Barney heeft sinds het WK Darten (halve finale) weinig moois meer laten zien. Zijn match tegen Mervyn King in de eerste ronde was van een matig niveau. Met een gemiddelde van 84,4 gaat hij het niet redden tegen Lewis.

Programma World Grand Prix 2016

dinsdag 4 oktober vanaf 20.15 uur

Terry Jenkins – Benito van de Pas
Stephen Bunting – Kim Huybrechts
Gary Anderson – Kyle Anderson
Adrian Lewis – Raymond van Barneveld

Back To Top