Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Raymond van Barneveld op Players Championship 19 & 20

Raymond van Barneveld

Dit weekend worden de laatste twee wedstrijden voor de Players Championship van 2014 gespeeld in de aanloop naar de finale die komend weekend plaatsvinden. Michael van Gerwen heeft zich afgemeld maar Christian Kist, Jelle Klaasen, Ron Meulenkamp, Ryan De Vreede, Joey ten Berge, Benito van de Pas, Vincent van der Voort en natuurlijk Raymond van Barneveld, zijn erbij.

Laatste twee Players Championship wedstrijden van 2014

Players Championship 19 & 20 vormen ook de laatste wedstrijden op de agenda van de ProTour van 2014. De wedstrijden worden gespeeld in de Ricoh Arena in Coventry en er doen op beide dagen 128 spelers mee. Er wordt beide dagen gespeeld om een prijzenpot van £50.000. De winnaars doen goede zaken voor ProTour Order of Merit, een klassement dat wordt bepaald door de bedragen die spelers winnen tijdens ProTour wedstrijden.

Beste 32 direct gekwalificeerd voor Player Championship Finals

De ProTour Order of Merit wordt momenteel aangevoerd door Michael van Gerwen en Vincent van der Voort staat twaalfde. Omdat alleen de beste 32 spelers in de ProTour Order of Merit direct kwalificeren voor de finales, zijn het voor Jelle Klaasen (28), Benito van de Pas (30) Raymond van Barneveld (31) en ook voor Christian Kist (34), belangrijke wedstrijden, want hun deelname aan de finales van komende week hangt nog af van hun prestaties dit weekend in Coventry. Maar ook voor deelname aan de William Hill World Darts Championship is de plaats binnen de ProTour Order of Merit van belang: de beste zestien kwalificeren zich automatisch.

Gary Anderson heeft £103,000 bij elkaar gespeeld en staat momenteel tweede achter de dit weekend afwezige Van Gerwen die £104,750 heeft verdiend. Van Gerwen is titelverdediger. Ook Phil Taylor, Michael Smith, James Wade, Peter Wright, Kevin Painter, Mervyn King, Kim Huybrechts en Stephen Bunting bevinden zich bij de beste 32.

De wedstrijden van de Players Championship 19 & 20 zijn allemaal ‘best of 11 legs’ en starten op beide dagen om 13.00 uur onze tijd. De loting is een uur eerder en wordt via de site van de PDC bekend gemaakt.

Back To Top