Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Raymond van Barneveld – Michael van Gerwen Premier League Darts

Competitie Premier League of Darts deze week in Rotterdam. Voor Raymond van Barneveld alles of niets | Getty

Premier League of Darts live: Raymond van Barneveld – Michael van Gerwen. Het is Judgement Night in Cardiff, de eerste twee spelers in de dartscomepetiei vallen af. Maar de topdarters kijken natuurlijk vooruit. Zij willen de play-offs bereiken.

Welke belangen er ook zijn, er staat een heerlijk Nederlands onderonsje op het programma. Michael van Gerwen lijkt zich geen zorgen te hoeven maken om deelname aan de play-offs, Raymond van Barneveld heeft er alle reden toe. Barney staat slechts zevende met drie zeges en vijf nederlagen. De Hagenees hoopt zijn kunstje van het afgelopen WK Darts te herhalen, toen hij Van Gerwen uitschakelde.

Barney rekent op steun publiek

Van Barneveld, die vaak beter gooit met steun van het publiek, denkt dat de fans in Cardiff mogelijk aan zijn kant staan. “In Nederland krijg ik nog steeds de voorkeur boven Van Gerwen, omdat ze mij herinneren van vroeger. Niemand vergeet 1998 en 1999”, herinnert hij aan twee van zijn Lakeside-titels. “Mensen in Nederland kijken darten, maar volgen vooral het WK en de Premier League. Tijdens het WK zagen ze mij Michael verslaan, dus ik ben populairder in Nederland dan Van Gerwen.” Steun of geen steun, punten zijn nu echt hard nodig voor Raymond van Barneveld om zicht te houden op de play-offs.

Michael van Gerwen won afgelopen Paasweekend de German Darts Masters. Hij hoopt die vorm door te zetten en het voor hem teleurstellende gelijkspel tegen Robert Thornton vorige week recht te zetten. “Het was geweldig om in München te winnen. De afgelopen twee weken was ik niet zo blij en maakte ik veel fouten. Dat kan ik nu rechtzetten. Ik ga hard werken in voorbereiding op het duel met Raymond. Dat zijn altijd speciale wedstrijden, zeker voor iedereen in Nederland.”

Lees hier de onze wedtips voor de 9e speelronde Premier League Darts 2016

James Wade – Gary Anderson

Door het gelijkspel van Van Gerwen en dat van Phil Taylor (tegen Peter Wright), kwam er vorige week een derde koploper bij. Titelverdediger Gary Anderson verloor in zijn eerste twee wedstrijden deze Premier League van Taylor en Van Gerwen, maar zette daarna een reeks neer van zes overwinningen op rij.

De Schot treft James Wade, die met zijn vijfde plek op de wip zit wat betreft de play-offs darten. Anderson verwacht een zware pot. “In onderlinge duels sta ik goed tegen James, maar hij is erg consistent en moeilijk om tegen te spelen. Je moet de grote scores maken en het afmaken wanneer je kunt. Je mag hem geen kans op een checkout geven, want die pakt hij.”

Robert Thornton – Adrian Lewis

Het gelijkspel van Robert Thornton tegen Michael van Gerwen vorige week kan de Schot wel eens gered hebben. Want Thornton staat nu één puntje boven Dave Chisnall en Michael Smith en lijkt de schifting te overleven. Zijn tegenstander Adrian Lewis staat vierde, maar presteert wisselvallig deze Premier League of Darts. Thornton kijkt vooral naar zichzelf.

“Ik weet dat ik het in eigen hand heb en er staat meer druk op de andere twee (Chisnall en Smith, red.) dan op mij. Ik ga gewoon plezier hebben en alles geven. Mijn zelfvertrouwen is goed. Ik heb nieuwe darts met langere punten en een betere grip. En ik raak er steeds meer aan gewend. Ik geef nooit op.”

Programma Premier League of Darts

Donderdag 31 maart – Vanaf 20:00 uur Nederlandse tijd

James Wade 4.20 – Gary Anderson 1.61
Michael Smith 6.30 – Phil Taylor 1.33
Dave Chisnall 3.50 – Peter Wright 1.80
Robert Thornton 4.70 – Adrian Lewis 1.57
Raymond van Barneveld 8.00 – Michael van Gerwen 1.26

Back To Top