Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Raymond van Barneveld – Mensur Suljovic: twee legs winnen is genoeg

Laatste avond Premier League Darts: erop of eronder voor Suljovic | Getty

Vandaag wordt de groepsfase van de Grand Slam of Darts afgerond. Raymond van Barneveld speelt tegen Mensur Suljovic en Danny Noppert staat tegenover Nathan Aspinall. Beide Nederlanders maken een goede kans op kwalificatie voor de knock-out fase.

Grand Slam of Darts 2016 – Michael van Gerwen

Maandag deelde titelverdediger Michael van Gerwen een knock-out uit aan zijn tegenstander Max Hopp. De jonge Duitser kreeg een 5-1 nederlaag om zijn oren, wat geen schande is als Mighty Mike zo is ontketend. De Brabander wierp een gemiddelde van 105 bij elkaar, terwijl hij niet eens zo scherp was op de dubbels. Hij raakte er maar vijf van de veertien.

Luiheid en afscheid Phil Taylor

Phil Taylor schaarde zich ook onder de beste zestien in Wolverhampton. In het weekend kondigde de legende zijn afscheid aan. Hij wil in 2017 alleen nog maar een paar grote toernooien spelen en zal daarna de pijltjes opbergen. Zegt hij. Het zal niet voor het eerst zijn dat de darter uit Stoke op soortgelijke afscheidswoorden terugkomt. Tegen Darren Webster was hij al tijdelijk even met pensioen en ging hij kansloos onderuit met 5-0. Pure luiheid, want hij was toch al geplaatst.

Raymond van Barneveld – Mensur Suljovic

In groep F staat Barney er prima voor met vier punten. Twee dingen moeten gebeuren, wil hij alsnog worden uitgeschakeld. Ten eerste een vrij forse nederlaag tegen Suljovic, want als de Oostenrijker met vier legs verschil wint (dus 5-1 of 5-0) gaat hij er qua legsaldo overheen. Ten tweede een vrij forse overwinning van Danny Noppert op Aspinall, zodat Nopperts legsaldo van min één ook genoeg verbetert. Kortom, twee legs winnen zal al genoeg zijn voor Barney.

Het niveau ligt in deze groep hoog. In de vier vorige partijen behaalde iedereen een gemiddelde van tegen de, of meer dan honderd. Voor Noppert, die normaliter uitkomt binnen de bond BDO, is het bemoedigend om te merken dat hij in elk geval bij korte wedstrijden mee kan met de PDC-kanonnen.

Wedden op Grand Slam of Darts

Programma Grand Slam of Darts 2016

dinsdag 15 november vanaf 20.00 uur
James Wade – Dave Chisnall (G)
Peter Wright – Ted Evetts (C)
Dimitri Van den Bergh – Scott Waites (B)
Nathan Aspinall – Danny Noppert (F)
Robert Thornton – Gerwyn Price (B)
James Wilson – Jamie Hughes (G)
Mensur Suljovic – Raymond van Barneveld (F)
Simon Whitlock – Jeff Smith (C)

Back To Top