Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Raymond van Barneveld en Benito van de Pas kwartfinale World Grand Prix live

Super Series 4: Nederlanders en Belgen op Players Championship 13-16

Vandaag worden de kwartfinales gespeeld in de World Grand Prix 2017. Met nog twee Nederlanders in de race voor de titel: Benito van de Pas en Raymond van Barneveld.

Er staan vier mooie wedstrijden op het programma darts van vanavond. Voor ons zijn de partijen tussen Simon Whitlock tegen Benito van de Pas en John Henderson tegen Raymond van Barneveld natuurlijk wedstrijden waar we het meest naar uitkijken, maar ook de strijd tussen Mensur Suljovic en Peter Wright belooft een spektakelstuk te worden.

De vierde en laatste wedstrijd heeft twee tamelijk onverwachte overlevers; Robert Thornton en Daryl Gurney. De laatste keer dat we iets van de Schotse darter Thornton hoorden, was alweer even geleden…

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

World Grand Prix kwartfinales darts

Benito van de Pas versloeg gisteren Gerwyn Price met een magistrale 3-0. Vandaag krijgt hij te maken met de herrezen Australiër Simon Whitlock. Van de Pas is een van de opkomende spelers binnen de PDC en Whitlock heeft een wat mindere periode achter de rug. Inmiddels speelt de Australiër weer meer op het niveau dat we van hem kennen en deed hij het de afgelopen weken goed op de internationale dartspodia.

Benito van de Pas en Whitlock kwamen elkaar vijf keer eerder tegen, de Nederlander won drie keer en Australiër twee keer. Die drie overwinningen van Van de Pas waren allemaal vorig jaar, in de periode dat Whitlock wat minder speelde. Het zal vanavond een stuk dichter bij elkaar liggen, en dat is ook wat de bookmakers verwachten. Whitlock is lichtjes favoriet met een notering van 1.85 (bij bookie Mr Green) en Van de Pas noteert 2.00 voor de zege. Voor een 3-1 winst voor de Nederlander zijn de odds 5.00.

Raymond van Barneveld onderschat Big John niet

World Grand Prix Raymond van Barneveld GettyRaymond van Barneveld speelt vanavond tegen John Henderson, de man die Michael van Gerwen naar huis stuurde. Van Barneveld bereikte de World Grand Prix kwartfinale eenvoudig na een 3-0 overwinning op Steve Beaton. Henderson had wat meer moeite in de tweede ronde, waarin hij tegen Alan Norris speelde. De Schot kwam op achterstand maar herstelde zich en won uiteindelijk met 3-1.

Raymond van Barneveld onderschat zijn tegenstander dan ook niet. Op de PDC-website zei hij: “John heeft de nummer één van de wereld verslagen en hij heeft een goede run, dus je mag hem niet onderschatten. Ik zei al tegen een paar mensen, als de nummer 32 van de wereld de wereldkampioen kan verslaan, hoe goed is hij dan? Je kunt spelers gewoon niet meer onderschatten…”

Barney absolute favoriet

John Henderson speelt sinds 2011 in het professionele PDC-dartscircuit en haalde toen ook de kwartfinales in dit toernooi. Het behalen van de kwartfinale van de World Grand Prix van dit jaar is het beste wat hij sindsdien heeft behaald. “Ik denk dat ik een veel betere speler ben dan toen in 2011, maar andere spelers zeggen hetzelfde, dus moet ik elke ronde briljant spelen. Ik gooi heel constant op het moment en ik ben nog steeds in de race, dus laten we hopen dat ik het einde haal. Ik heb er echt plezier in – ik heb hier niet meer in een kwartfinale gestaan sinds 2011 en ik hoop dat ik nu verder kom,” aldus Henderson.

Ondanks zijn schokkende overwinning op MvG ziet bookmaker Mr Green Henderson niet winnen van de geroutineerde Barney. Van Barneveld is met 1.25 de absolute favoriet. Henderson noteert 4.25 voor de winst. Wij verwachten niet dat Henderson het echt makkelijk zal maken voor de Hagenaar, en voor een zege van Barney in sets van 3-2 noteert Mr Green eveneens odds van 4.75.

Peter Wright speelt met blessure

Peter Wright bereikte gisteren voor het eerst in zijn leven de kwartfinales van de World Grand Prix. Hij versloeg Mervyn King met 3-1, speelde briljant, maar je zag dat er iets niet helemaal lekker zat in zijn arm. Hij liet na afloop weten dat hij iets voelde knappen in zijn elleboog.

“Ik was aan het oefenen en gooide een dart te hard en ik voelde het opeens “twang” doen”, zei Wright. “In de eerste set had ik er echt last van maar ik kon mij gooi aanpassen en het werd een beetje beter en gelukkig ben ik door. Ik ga vannacht uitrusten en ben morgen klaar om tegen Mensur te spelen.”

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Voorspellingen darts

Wedden op darts? Ondanks zijn blessure is Wright duidelijk favoriet bij de bookies. De Schot noteert 1.47 voor de winst en de Oostenrijker moet het doen met 2.80. In werkelijkheid zal het veel dichter tegen elkaar aanliggen, al was het alleen maar doordat Wright voorzichtiger zal spelen vanwege zijn arm.

Van de negen partijen die de mannen tegen elkaar speelden, won Wright er zes en Suljovic drie. De laatste keer dat ze tegen elkaar speelden was op 16 september en toen stuurde de Oostenrijker de Schot naar huis in de groepsfase van de Champions League of Darts.

Programma darts

kwartfinales donderdag 5 oktober, 20.00 uur
Simon Whitlock v Benito van de Pas
John Henderson v Raymond van Barneveld
Mensur Suljovic v Peter Wright
Robert Thornton v Daryl Gurney

Lees ook: live streaming darts kijken.

Uitslagen World Grand Prix

4 oktober 2017
Gerwyn Price 0-3 Benito van de Pas
Mensur Suljovic 3-0 Steve West
Richard North 0-3 Simon Whitlock
Peter Wright 3-1 Mervyn King

Back To Top