Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Raymond van Barneveld gelooft nog in een WK Darts titel

Eerste ronde WK Darts Raymond van Barneveld - Lourence Ilagan

Nederland gaat het PDC Wereldkampioenschap Darts 2019 in met twee grote troefkaarten en voormalige kampioenen: Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Van Mighty Mike wordt een derde titel verwacht, terwijl Barney een zwak 2018 kende maar vaak op het WK Darts het beste in zichzelf naar boven haalt.

Scheurtjes in hegemonie Michael van Gerwen?

Het is een vlek op het cv van Van Gerwen dat hij pas tweemaal ‘s werelds belangrijkste dartstrofee omhoog mocht tillen. In 2018 legde hij beslag op liefst 19 titels bij PDC, maar hij ruilt ze graag in voor een derde wereldkampioenschap. Overigens heeft hij dit jaar al diverse grote titels uit handen moeten geven: bij liefst zes majors wist hij zijn titel uit 2017 niet te verdedigen. Scheurtjes in de hegemonie?

Het gaat om de consistentie

WK Darts michael van gerwen | GettyDe Brabander weet wat er moet veranderen. ‘Ik mis net wat geluk bij mijn finishes en daar werk ik hard aan’, zo zegt MvG, die in zijn eerste partij aantreedt tegen Alan Tabern of Raymond Smith. ‘Het is inderdaad niet mijn beste jaar, toch heb ik ruim meer titels gewonnen dan wie dan ook. Het is ook nog steeds wel mogelijk om een toernooi te winnen zonder dat je totale gemiddelde boven de honderd ligt. Het gaat om de consistentie.

Koppositie Order of Merit in gevaar

In 2013 bereikte Van Gerwen voor het eerst de finale van het WK Darts en sindsdien strandde hij slechts eenmaal voor de halve finales. Hij zal weer heel ver moeten komen, anders staat zijn eerste plek op de ranking van de PDC op de tocht. Wint Rob Cross of Peter Wright het WK darten en blijft Mighty Mike al erg vroeg steken, dan kan hij de koppositie op de Order of Merit kwijtraken.

Raymond van Barneveld stopt met darts

Raymond van Barneveld bekommert zich al tijden niet meer om de ranking. De Hagenaar wil simpelweg weer eens een grote titel winnen, natuurlijk het liefst het World Darts Championship. Het ontbreekt sinds de Premier League of Darts 2014 aan een nieuwe major in zijn prijzenkast. Na het WK Darts 2020 gaat hij stoppen, dus Barney heeft nog twee kansen op de hoofdprijs.

Toch nog een WK Darts titel voor Barney?

‘Ik merk dat ik het leven op de dartstour niet meer vol kan houden’, zo zegt hij over zijn aangekondigde pensionering. ‘Ik weet wat ik nog kan, maar in competities krijg ik het al een paar jaar niet meer voor elkaar. Lichamelijk ben ik er een beetje doorheen, ik voel niet meer de drive, motivatie en fitheid om me erdoorheen te worstelen.’ Om na die sombere woorden toch hoopvol af te sluiten: ‘Ik geloof absoluut dat ik in mijn laatste twee pogingen nog een keer de wereldtitel kan grijpen.’

Het WK Darts begint op donderdag 13 december.

Back To Top