Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Raymond van Barneveld alsnog in de prijzen, Waites voorlopig uitgeschakeld

Raymond van Barneveld

Dartsnieuws. Hij had het misschien niet meer verwacht maar Raymond van Barneveld viel een maand na het verliezen van de finale van de Unibet Masters alsnog in de prijzen voor dat toernooi. Scott Waites is minder fortuinlijk, hij liep al een lange tijd rond met een schouderblessure en besloot zich vlak voor de World Darts Trophy te laten opereren. Sam Hewson vervangt hem.

Hewson vervangt de geblesseerde Scott Waites

Wie denkt dat pijnlijke blessures alleen voorkomen bij contactsporten, zit goed mis. Scott Waites, een van de grotere namen bij de BDO, moet afhaken voor de World Darts Trophy die morgen begint. Waites had al enige tijd last van zijn schouder waardoor hij er voor koos om zich te laten opereren. De berichtgeving vertelt ons dat de operatie goed is verlopen maar Waites geeft zelf aan die pas echt te kunnen testen wanneer hij weer voor de volledige honderd procent gaat darten. De afwezigheid van Waites is overigens een flinke tegenslag voor de BDO, die momenteel toch al niet zo breed in de topspelers zit. De vervanger van Waites voor de World Darts Trophy is de 21-jarige Sam Hewson. Hewson is regerend British Open dubbel kampioen en debuteerde begin dit jaar op de Lakeside World Professional Darts Championship waar hij ironisch genoeg bij de laatste 32 verloor van dezelfde Scott Waites die hij nu zal vervangen. De jonge Engelsman heeft overigens meteen een leuke pot om zijn tweede televisietoernooi mee af te trappen. In de eerste ronde treft hij de oude rot Ted Hankey.

Raymond van Barneveld alsnog in de prijzen voor Unibet Masters

We waren het al bijna weer vergeten. De finale tussen Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen op de Unibet Masters. De overwinning ging uiteindelijk met 11-6 naar Van Gerwen en hij was dan ook degene die de prijzen in ontvangst mocht nemen. Ook Van Barneveld werd tijdens de prijsuitreiking het podium opgeroepen maar opvallend genoeg had Unibet geen eremateriaal of cheque voor handen om de tweede plaats van Barney te belonen. Gisterenmiddag kreeg de Nederlander alsnog, bij wijzen van excuses, een beker en een flinke fles champagne toegestuurd.

Back To Top