Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Raymond van Barneveld – Kyle Anderson WK Darts vandaag

Uitslag Loting WK Darts 2020: wellicht Van Gerwen - Klaasen en Van Barneveld - De Zwaan

WK Darten. Zaterdag gaat het wereldkampioenschap darts 2018 verder met de laatste speeldag voor Kerstmis. In twee van de zes partijen komen Nederlandse darters in actie. Jermaine Wattimena speelt circa 17:00 uur tegen Steve West en Raymond van Barneveld sluit om ongeveer 23:00 uur de avond af tegen Kyle Anderson.

Donderdag overleefden twee Nederlanders de tweede ronde. Vincent van der Voort heeft na de 4-0 zege op Steve Beaton nog geen set verloren. Michael van Gerwen denderde met groot vertoon van macht over James Wilson heen: 4-0, zonder legverlies. Jan Dekker strandde tegen de jeugdwereldkampioen Dimitri van den Bergh.

WK Darts: Jermaine Wattimena

Dankzij een knappe 3-2 overwinning op Joe Cullen staat Jermaine Wattimena voor het eerst in de tweede ronde van het WK Darts. Beide heren gooiden in een razend tempo en trokken elkaar naar een 2-2 stand in sets en 2-2 in legs. Des te knapper dat de minder ervaren Zeeuw op dat moment aan het langste eind wist te trekken. Zijn gemiddelde van 96,8 was in orde en de twee check-outs van honderd plus mochten er ook zijn.

Nu staat Steve West in zijn weg, in de openingsronde de eliminator van Benito van de Pas. De 42-jarige Engelsman doet pas voor de tweede maal mee aan het PDC WK en staat op de wereldranglijst maar iets hoger: 37 versus 40.

Raymond van Barneveld – Kyle Anderson

Zullen de aanpassingen die Barney deed aan zijn bril hem naar een zesde wereldtitel leiden? Een oplettende opticiën zag op tv dat de bril van de Haagse darter een beetje scheef stond en bood een correctie aan. Hoe dan ook, ineens spuit de oud darts kampioen van veel positievere teksten dan we van hem gewend zijn.

Raymond van Barneveld WK Darts 2018 wedden bookmakers GettyRegelmatig speculeert hij dat het tijd is om de pijltjes op te Bergen, maar onlangs durfde hij weer aan een verlengde dartstoekomst te denken: “Ik geloof niet dat ik slecht speel, maar er zijn momenteel gewoon veel spelers die exceptioneel goed zijn. Een zesde titel kan ook over twee of drie jaar nog komen.”

Voorspellingen WK Darts

De als 24e geplaatste Aussie Anderson miste vorig jaar het WK darts en bereikte daarvoor tweemaal de tweede ronde. De halve finale op het afgelopen EK is zijn beste prestatie, wat hij onderstreepte met een negendarter. Anderson heeft in regel weinig moeite om de trebles te vinden en wierp dit jaar gemiddeld meer 180’s dan bijvoorbeeld Michael van Gerwen. Kortom, oppassen geblazen voor Barney.

Jermaine Wattimena noteert voor winst 2.05 en Steve West 1.80. Raymond van Barneveld is wel de favoriet en staat op 1.40 versus Kyle Anderson, die 3.00 noteert. Wie dit ook wint zal vermoedelijk een heftig gevecht moeten afleveren en daarom tippen we dat er minstens zes sets gespeeld worden (de winnaar moet er vier halen) op 1.63.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Programma WK Darts vandaag

volledig: speelschema WK Darts 2018

Middagsessie, 14:00 tot 18:00
Keegan Brown – Zoran Lerchbacher
Michael Smith – Rob Cross
Steve West – Jermaine Wattimena

Avondsessie, 20:00 tot middernacht
Daryl Gurney – John Henderson
Phil Taylor – Justin Pipe
Raymond van Barneveld – Kyle Anderson

Lees ook: live streaming darts kijken

Back To Top