Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Raymond van Barneveld – Richard North WK Darts vandaag live

Players Championship Super Series 2: Barney bouwt verder aan terugkeer

WK Darts 2018. Daryl Gurney en Mensur Suljovic zijn door naar de tweede ronde van het WK Darten in Londen. Gurney had weinig moeite met de Belg Ronny Huybrechts, die hij met 3-1 verschalkte, en Suljovic won gisteren met 3-0 van Kevin Painter.

De grote verrassing van de avond was echter de 63-jarige veteraan Paul Lim uit Singapore. Eerst versloeg de ’Singapore Slinger’ in de voorronde Kai Fan Leung uit Hong-Kong en daarna versloeg hij de Welshman Mark Webster met 3-2 in een zinderend Ally Pally.

Raymond van Barneveld WK Darts 2018

‘Wereldkampioen darts Raymond van Barneveld mikt op titel en weigert met pensioen te gaan’. Met die kop opent vandaag een artikel in de Britse krant de Express. ‘Zijn droom is om helemaal tot de finale te gaan en het op te nemen tegen zijn oude rivaal Phil Taylor, in wat de laatste wedstrijd ooit van The Power zal zijn – en een van de grootste momenten van de sport’.

Dit is één van de twintig argumenten die de Express opnoemt waarom Barney de titel wil winnen. Een andere van de gegeven redenen is dat het precies twintig jaar geleden is dat hij zijn eerste titel haalde. Als Barney wint, wordt het zijn zesde wereldtitel.

Barney tegen Richard North

Vanavond komt Raymond van Barneveld in actie tegen de 27-jarige Richard North uit Romsey. North won een PDC Tour Card via zijn deelname aan de Q-School in januari 2017. Zijn eerste grote succes was het halen van de finale van het Players Championship 16 waarin hij verloor van Dave Chisnall. En nu speelt hij op het WK Darts en is vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld zijn tegenstander in de eerste ronde.

Raymond van Barneveld WK Darts 2018 weddenschappen GettyBarney en North kwamen elkaar in februari al eens tegen op de UK Open Qualifier bij de laatste 32. Barney versloeg North toen met 6-3. Vanavond kan Barney de eerste stap zetten op weg naar zijn verlangde finale.

Henderson – Kantele

John Henderson speelt tegen de Fin Marko Kantele. Henderson haalde dit jaar de halve finale van de World Grand Prix, zijn grootste prestatie in jaren. Dit jaar doet hij voor de zesde keer mee aan het wereldkampioenschap darten waarin hij steevast struikelde in de eerste ronde – behalve in 2014 toen hi de tweede ronde haalde.

Kantele speelt voor de tweede maal op het WK Darts nadat hij in 2009 al eens mee deed en de laatste 64 haalde. Behalve een aantal Scandinavische toernooien, won de 49-jarige Fin nog geen belangrijke titels. Voor Henderson mag Kantele niet een al te lastige tegenstander zijn.

In de laatste wedstrijd van de avond neemt tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis het op tegen de winnaar van de voorronde tussen Aleksandr Oreshkin – Kevin Munch.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Voorspellingen darts

Wedden op darts? Henderson is duidelijk meer ervaren dan de Fin Marko Kantele en met odds van 1.25 is ‘highlander’ duidelijk favoriet tegen de Fin die 4.00 noteert. Voor de correcte score 3-0 in sets voor de Schot, noteert bookmaker Mr Green 3.10.

Raymond van Barneveld start zijn eerste ronde met 1.17 voor de wedstrijd en 41.00 voor zijn zesde wereldtitel en voor een plek in de finale zijn de odds 23.00. Als Barney vanavond de meeste 180’s gooit zijn de odds 2.70 en als Adrian ‘Jackpot’ Lewis de man is, staat daar 3.00 voor genoteerd.

Programma WK Darts vandaag

volledig: speelschema WK Darts 2018

dinsdag 19 december – 20.00 uur
Aleksandr Oreshkin – Kevin Munch (P)
John Henderson – Marko Kantele
Raymond van Barneveld – Richard North
Adrian Lewis – Aleksandr Oreshkin/Kevin Munch

Back To Top