Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Raymond van Barneveld aan kop in Premier League Darts?

Super Series 4: Nederlanders en Belgen op Players Championship 13-16

De Premier League Darts begeeft zich richting Newcastle, waar Michael van Gerwen het zal opnemen tegen Gary Anderson. Raymond van Barneveld speelt op de derde avond van de Premier League tegen Simon Whitlock. De Australiër voert na twee weken competitie verrassend het klassement aan doordat Van Gerwen afgelopen week van zijn voetstuk werd gestoten door Peter Wright.

In de openingswedstrijd van de avond neemt Mensur Suljovic het op tegen Michael Smith. Ook is er het duel der debutanten tussen Daryl Gurney en Gerwyn Price. Wereldkampioen Rob Cross krijgt een zware dobber aan Peter Wright; Cross staat onderaan het klassement en moet zijn eerste punten nog halen. Van Gerwen speelt in de voorlaatste wedstrijd van de avond tegen Anderson terwijl Van Barneveld en Whitlock in de laatste wedstrijd van de avond spelen.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Premier League of Darts 2018 – week 3

Michael Smith is in bloedvorm. Hij staat tweede in de Premier League en doet het ook goed in de weekenden. Suljovic heeft laten zien dat hij de druk van de darts competitie goed aan kan en speelde afgelopen week een goede wedstrijd tegen Van Barneveld (die met 7-5 won). Maar Suljovic moet zijn eerste punt nog pakken en zal het onderste uit de kan moeten halen. Smith op dit moment de sterkere en zal na vanavond waarschijnlijk de nieuwe klassementsaanvoerder zijn.

Daryl Gurney – Gerwyn Price

Daryl Gurney en Gerwyn Price doen beide voor het eerst mee aan de Premier League en hebben beide één punt gehaald in twee weken. Gurney komt er qua saldo iets beter vanaf en dus wordt het vooral voor Price van belang om nu toch eens wat echte punten te gaan pakken om ook na de cut nog in de race te blijven. Afgelopen week ging hij hard onderuit tegen Anderson, die niet optimaal fit was.

Peter Wright – Rob Cross

Rob Cross werd op 1 januari wereldkampioen, maar heeft daarna nog niet veel van zich laten zien. Hij staat onderaan het klassement en ook tijdens andere weekendtoernooien komt het er niet uit. Peter Wright, de darts nummer twee van de wereld, speelt een prima toernooi in de Premier League, maar ook daarbuiten laat hij zien dat zijn vorm weer optimaal is. Afgelopen week dwong hij Michael van Gerwen met 7-5 op de knieën en als hij die vorm heeft vastgehouden, wordt Cross geen obstakel voor Snakebite.

Gary Anderson – Michael van Gerwen

Van Gerwen speelt tegen Gary Anderson, die eerder deze week liet weten dat het wat beter gaat met zijn rug. Anderson weet inmiddels wat er aan de hand is met zijn rug en afgelopen week maakte hij een sterke indruk tegen Price. Maar om van Michael van Gerwen te winnen, moet je topfit zijn.
Dit zijn wel twee mannen die aan elkaar gewaagd zijn en die elkaar door en door kennen. Het belooft een heerlijke wedstrijd te worden.

Raymond van Barneveld

In de afsluiter van de avondwacht het toetje. Kan Raymond van Barneveld de klassementsaanvoerder van de Premier League onttronen? Simon Whitlock staat namelijk bovenaan en dat is nogal onverwacht – de Australiër boekt de afgelopen tijd geen echt grote successen. En eerlijk gezegd waren zijn twee overwinningen in de Premier League vooral mazzel.

Zijn 7-1 overwinning op Rob Cross van een week terug verdiende hij niet zozeer door zijn eigen briljante spel, maar meer omdat Cross totaal zijn draai niet kan vinden op het moment. Van Barneveld heeft in totaal drie punten uit twee wedstrijden binnengehaald en staat nu op legsaldo op de derde plaats

Voorspellingen darts

Van Barneveld is favoriet tegen Whitlock. Barney speelt veel constanter en scherper dan Whitlock, die het zich niet kan permitteren om iets te laten liggen tegen de Hagenaar die hem daar meteen op zal afrekenen. Barney dus favoriet, ook bij de bookmakers, en noteert 1.85 voor de winst. Om wat meer van je ingezette euro te maken, kun je de weddenschap op winst van Barney combineren met winst van Mighty Mike. Win je die combi weddenschap dan krijg je de quotering van 2.83 bij bookmaker Mr Green.

Ook Michael van Gerwen is overtuigend favoriet met odds van 1.53 tegen Anderson (4.80). Toch wordt het niet zo’n makkelijke strijd als de odds aangeven. Gelijkspel is zeker een mogelijkheid, maar waarschijnlijker is dat Van Gerwen er met 7-5 met de punten vandoor gaat. Voor deze correcte score-voorspelling betaalt Mr Green odds van 6.00.

Een spannende strijd wordt het tussen Suljovic en Smith. Voor het wedden op darts tippen we je te gaan voor de iets sterkere Smith – zet een tientje in en je pakt 25 euro bij een juiste voorspelling.

Programma Premier League Darts

Donderdag 15 februari 2018
Metro Radio Arena, Newcastle
Mensur Suljovic – Michael Smith
Daryl Gurney – Gerwyn Price
Peter Wright – Rob Cross
Gary Anderson – Michael van Gerwen
Simon Whitlock – Raymond van Barneveld

Lees ook: live streaming darts kijken

Back To Top