Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort in actie op WK Darts

vincent van der voort world series darts

WK Darts 2019. Vandaag komen er twee Nederlanders op het podium van het Ally Pally. Vincent van der Voort opent de sessie om 20:00 uur tegen Lourence Ilagam en Raymond van Barneveld sluit de avond af tegen Darius Labanauskas.

Peter Wright uitgeschakeld op WK Darts

Peter Wright WK darts odds bookmakers | GettyZondagavond vloog een van de zwaargewichten binnen het mondiale darts uit het toernooi. Peter Wright kon na de 3-1 nederlaag tegen Toni Alcanas zijn biezen pakken. De Schot speelde te wisselvallig: zo wierp hij bijvoorbeeld een spectaculaire tiendarter en gooide hij 161 uit, maar waren er ook teveel afzwaaiers of beurten zonder trebles.

De Spanjaard, die vorig jaar de achtste finale bereikte, haalde een steady niveau en dat is bij een scoresysteem met sets nog belangrijker dan als alleen legs tellen. Qua legs behaalden de heren er 9 en 8, maar in sets werd het dus 3-1.
Zie het speelschema WK Darts voor alle uitslagen en de komende wedstrijden.

Vincent van der Voort – Lourence Ilagan

Behoort er een darter meer tot het meubiliair van het PDC World Darts Championship dan Vincent van der Voort? De Dutch Destroyer is sinds 2008 non stop op het WK Darts van de partij en was tweemaal goed voor een plek in de kwartfinale. Vorig jaar ging hij bij de laatste zestien onderuit tegen Barney. Chronische rugproblemen staan zijn dartsloopbaan in de weg en bovendien kreeg hij, zoals hij het zelf verwoord, dit jaar ook nog eens problemen met zijn gebit voor zijn kiezen.

De Filipijn Lourence Ilagan geeft ‘Fast Vinny’ wellicht de kans om langzaam in het toernooi te groeien. Hij heeft van alle WK-deelnemers het 83e beste gemiddelde en is het niet gewend om in enorme zalen met veel tv-aandacht te spelen.

Raymond van Barneveld – Darius Labanauskas

Een lastige naam en een lastige tegenstander. De Litouwer Labanauskas kwam in zijn eersterondepartij tegen Matthew Edgar (3-1) tot een gemiddelde van 93,6, een van de hogere scores van de mannen die toen al in actie moesten komen. Barney kreeg als geplaatste speler een gratis doortocht naar de tweede ronde van het WK Darts, maar al maandenlang heeft hij de grootste moeite om zulke gemiddeldes bij elkaar te werpen.

In zijn drie meest recente optredens bij een tv-toernooi, de Grand Slam Of Darts, kon Raymond van Barneveld daar telkens niet aan tippen. Het kan helpen dat Labanauskas pas eerder dit jaar overstapte van de BDO naar de PDC en alle bijbehorende media-aandacht en letterlijk felle schijnwerpers nog niet gewend is.

Uitslagen WK Darts voorspellen

Wedden op darten vandaag? Vincent van der Voort staat op 1.28 voor de winst en een zege van Lourence Ilagan noteert bij de bookmakers 3.70. We verwachten niet dat iemand met 3-0 wint, dus we tippen minstens vier sets voor 1.40 x je inleg.

Barney noteert 1.30 voor de winst en Darius Labanauskas 3.55. De +1,5 set handicap op de Litouwer is aantrekkelijk geprijsd: 1.92 bij bookmaker Mr Green.

Programma WK Darts vandaag

Maandag 17 december 2018

20:00 tot 00:00
Vincent van der Voort v Lourence Ilagan (R1)
Wayne Jones v Devon Petersen (R1)
Ryan Joyce v Anastasia Dobromyslova (R1)
Raymond van Barneveld v Darius Labanauskas (R2)

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top